İktidara yakın isim Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladı

İktidara yakın isim Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladı
İktidara yakınlığı ile bilinen Abdulkadir Selvi, Perşembe günü açıklanacak faiz kararını görüştüğü isimlere dayanarak tahminini belirtti.

Arif Aydın Kaplan / KAMU SON HABER

Merkez Bankası geçtiğimiz ay politika faizini yüzde 8.5’ten 15’e çıkardı ve 27 ay sonra ilk kez faiz artırımına gidildi. Kararın açıklanmasına kadarki sürede 23,43 - 23,58 aralığında seyreden dolar kuru zirveyi gördü.

Bu ay ki Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı 20 Temmuz Perşembe günü yapılacak. Aynı gün saat 14:00'da faiz kararı açıklanacak.

Merkez Bankası'nın faizi yükselmeye devam edeceğine kesin gözüyle bakılırken saraya yakın isimlerden tahminler gelmeye başladı.

Hürriyet Gazetesi'nin iktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi Merkez Bankası’nın vereceği faiz kararıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

"ÇOK BÜYÜK BİR SÜRPRİZ OLMAZSA..."

Abdulkadir Selvi, görüştüğü kişileri kaynak göstererek şunları söyledi:

“Bu hafta ekonomi çevrelerinde yaptığım görüşmelerden böyle bir çıkarımım oluştu. Çok büyük bir sürpriz olmazsa faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olabileceğini düşünüyorum”

İktidara yakın gazeteci Selvi, “Piyasalarda genel beklenti faizlerin 500 baz puan daha artırılması yönünde. Benim beklentim ve gördüğüm politika faizinin 20’ye ulaşmayacağı yönünde. Bu hafta ekonomi çevrelerinde yaptığım görüşmelerden böyle bir çıkarımım oluştu." ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan da Para Politikası Kurulu toplantısında yeniden faiz artırımı yapılacağını ve kimsenin politika faizinin 20 puanı geçmesini beklemediğini kaydetti.

Babacan, “Bu ay yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında yeniden faiz artırımı olacak ama kimse 20 puanı geçmesini beklemiyor. ”demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.