İki gemi çarpıştı '4 yaralı

İki gemi çarpıştı '4 yaralı
Filipinler sahil güvenlik gemisi, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde Çin'e ait bir sahil güvenlik gemisi ile çarpıştı ve olayda 4 Filipinli yaralandı.

Filipinler sahil güvenlik sözcüsü Tarriela, saat 08.15'te, tehlikeli manevralar yapan Çin gemilerinden birinin, Filipinler sahil güvenliğine ait Unaizah May 4 (UM4) gemisi ile çarpıştığını ve aynı anda UM4 gemisine tazyikli su sıktığını duyurdu. Tazyikli su nedeniyle geminin ön camının kırıldığını ve en az 4 personelin hafif yaralandığını aktardı. Yaralı personellerin tedavi edildiğini ve geminin Palawan adasına döndüğünü belirtti.

Tarriela, Çin'in Filipinler'in operasyonuna yönelik eylemleri ve tehlikeli manevraları sonucunda UM4 gemisindeki Filipinlilerin yaralanmasına yol açtığını vurgulayarak, Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu yasa dışı ve sorumsuz eylemlerinin barışçıl diyalog ve gerilimlerin azaltılması çağrılarının samimiyetini sorgulattığını ifade etti.

Filipinler'in uluslararası hukuka ve 2016 Tahkim Kararı'na uygun olarak barışçıl ve sorumlu bir şekilde hareket etmeye devam ettiğini belirtti ve Filipinler'in münhasır ekonomik bölgelerinin ve kıta sahanlığının bir parçası olan Ayungin Shoal dahil deniz bölgelerindeki yasal haklarını kullanmasının engellenemeyeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.