Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüsameddin Acar

Hüsameddin Acar

Yazar

İki el bir baş içindir

DEĞERLİ okuyucular, hayatta başımıza ne gibi olayların geleceğini bilmiyoruz. Belki de böyle olması, hayatın sırrı açısından daha doğrudur. Yani geleceği bilemiyoruz; gaybtan haberdar değiliz. Yaradan, yarattığı kuluna bu önseziyi vermemiş. Biz bilemeyiz; yaratan o, kaderimizi yazan o…

*

Doğuştan sol kolunun yarısı ve iki bacağı olmayan Emine Avcu, kendisine öngörülen bu hayatı adeta tersine çeviriyor… Bu sıkıntılar ve açmazlar karşısında bir insan iradesinin nasıl bir destansı mücadele yazabileceğini adeta haykırıyor.

Suya girmeye bile korkan işte bu Emine Avcu, 21 yaşında havuza bir girdi, pir girdi… Kısa süre içinde yüzme faaliyetlerine de başlayan Avcu'nun, yaradılışında var olan enerjisi de ortaya çıktı böylece.

Üniversite eğitimi sırasında sporla uğraşmaya karar veren Avcu, İstanbul Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'nün engelliler için açtığı ücretsiz engelli yüzme seanslarına başladı. Kısa sürede ilerleme kaydeden Emine Avcu, 2018 yılında yapılan Türkiye Paralimpik Şampiyonası'nda 4 ikincilik aldı. Aynı yıl içinde Yunanistan'da yapılan Uluslar Arası Engelli Yüzme Yarışları'nda 4 gümüş ve 1 altın madalya ile dikkatleri  üzerinde topladı.

 İşte o Emine Avcu, 2021'in Haziran ayında 24 yaşında iken Almanya'da düzenlenen ve 48 ülkenin katıldığı Dünya Paralimpik Serileri'nde 150 metre karışık stilde bronz madalya kazandı.

Hedefinin Dünya Paralimpik Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak olduğunu belirten Emine Avcu, "Ne yazık ki, babam benim bu başarılarımı göremedi. Onun benden daha mutlu olacağına inanıyorum. Şimdiki hedefim 2022 yılında düzenlenecek olan Paralimpik Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanmak. Bunu gerçekleştirmeyi çok istiyorum" diye ağlıyor.

Antrenörü Duran Arslan ise, "Emine çok hırslı ve çok yetenekli bir sporcu. Bu azimle aşamayacağımız engel yok. Emine bu sporu devam ettirdiği sürece ona yardımcı olacağız" diye sporcusuna olan güvenini belirtiyor.

Emine'nin uluslar arası ve bölgesel turnuvalarda daha birçok başarısı var.

Bunların sayısını kendisi de unuttu.

Emine,  "Benim tek dostum sağ kolum! Ona bakıyorum, ilham alıyorum!" diyor.

Değerli okuyucularım… Hayat, hele de şu kış şartlarında bütün acımasızlığıyla devam ediyor…

Vitrinlerde ve raflardaki fiyatlar, olmayanlar için can yakıyor.

Aylardır hatta yıllardır kendine göre bir işi arayan insanlar var. Evine bir dilim ekmek götürmek için olmadık işlere başvuran insanlar…

 Çocuklarını yeterince doyuramayan…

Soğuk havayı evlerinden kovamayan…

Fakat yine de olumsuzluğa kapılmayalım. Ve tıpkı yukarıda örneğini verdiğim Emine Avcu gibi karşımıza çıkan problemleri aşmak için çabalayalım.

İstersek, karar verirsek ve azmedersek, inanın yaparız…

Ne diyor Mehmet Akif;

"İki el bir baş içindir…

Davransana; eller de senin baş da senindir…"

Bir davranın… Etrafımızı çepeçevre saran olumsuzluk sarmalını aşmak için bir gayret edin… Gerisi kendiliğinden gelecektir evvelAllah…

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları