Hisse yatırımcıları dikkat ‘Ünlü ekonomist Mert Başaran bombayı patlattı’ Paranızı üçe beşe katlayacak

Hisse yatırımcıları dikkat ‘Ünlü ekonomist Mert Başaran bombayı patlattı’ Paranızı üçe beşe katlayacak
Ünlü ekonomist, 17 kat kazandıracak olan yatırım aracını açıkladı.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, hisse senedi fonlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak son zamanlarda piyasadaki artış sebebiyle pek çok yatırımcı uzman isimlerin açıklamalarını merak ediyor.

para-001.jpg

BAŞARAN: 17 MİLYON KAZANDIRDI

Hisse senedi fonları da yatırımcılar tarafından dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, hisse senedi fonlarında dikkat çeken detayı paylaştı. Başaran, “Hisse Senedi fonları 7 yılda katılımcısı 17 arttı. Bu noktada 100 bin TL’niz 1.7 milyon TL oldu. 1 milyon TL yatırsaydım 17 milyon TL verecekti. Dolar ise anca o dönemlerde 5 kat artmış. Kısacası dolar tutacağımıza bu fonları tutarsak daha iyi olur. Yoksa dolar gün geçtikçe enflasyona karşı eriyor” dedi.

mert-basaran.webp

HİSSE NEDİR?

Finans piyasalarında hisse, bir şirketin sermaye stoku içindeki özkaynak sahipliği birimi ve yatırım fonu olarak bilinir. Sermaye, bir teşebbüsün hisselerinin tamamını oluşturuyor. Bir şirketteki hisselerin sahibi, şirketin hissedarı olarak tanımlanır.

Günümüzde hisse senetlerinin alınıp satılmasını sağlayan sistem, BİST adı verilen Borsa İstanbul kanalı üzerinden gerçekleştiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.