Emeklilik günü sayanlara Yargıtay'dan flaş karar' Erken emeklilikte yeni fırsat

Emeklilik günü sayanlara Yargıtay'dan flaş karar' Erken emeklilikte yeni fırsat
Yargıtay'dan kademeli emeklilik bekleyenlere yeni bir fırsat doğdu.

Habertürk'te yer alan habere göre, Kademeli emeklilik konusunda milyonlarca kişi merak içinde, özellikle de EYT yasası sonrasında ne gibi gelişmeler yaşanacağını öğrenmek istiyor. Son alınan bir emsal karar ise bu konuda heyecan uyandırdı.

1x-1.jpgSigorta girişi tesciline dair açılan davaların belirli bir prosedüre uygun olması gerektiği, öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurmanın zorunlu olduğu vurgulandı.

9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar, prim şartını yerine getirerek EYT yasası kapsamında emekli olurken, bazıları bu yıl emeklilik haklarını kazanacak durumda. Ancak 9 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayanlar, erken emeklilik imkanını kaçırdı ve 17 yıl fazladan çalışmak durumunda kaldılar.

2023-emekli-promosyon-kampanyalari-navo.jpgKademeli emeklilik konusunda henüz resmi bir çalışma olmasa da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, erken emeklilik bekleyenler için gelecek vadeden bir açıklama yaparak umutları yeşertti. Ancak halen mahkeme yoluyla EYT statüsü kazanmanın mümkün olduğu belirtiliyor.

para-emekli-tl-maas-3-qosv-cover.jpgÖzellikle Sosyal Güvenlik Mevzuatı'na ilişkin önemli bir detay ortaya çıktı ve Yargıtay'dan önemli bir emsal karar geldi. Bu karara göre, sosyal güvenlik mevzuatına ilişkin konularda dava açmak için öncelikle SGK'ya başvurmak gerekiyor. Bu başvuru yapılmadan açılan davalar reddediliyor. Sigorta girişinin tesciline ilişkin davalarda da aynı kural geçerli.

o-bankalardan-emekli-maasi-alan-her-ldjw.jpgYargıtay'ın bu kararı, SGK'ya başvurmanın ve belirli bir prosedürü takip etmenin önemi vurgulandı. Bu prosedürün yerine getirilmemesi durumunda davanın usulden reddedileceği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.