Hiç terk etmediler: 500 yıldır bu gelenek sürüyor

Hiç terk etmediler: 500 yıldır bu gelenek sürüyor
Bolu'nun Yazıören köylüleri 500 yıldır sürdürdükleri geleneklerini hiç terk etmedi. Her yıl olduğu gibi tekrar bir araya geldiler.

Bolu''nun merkez ilçesine bağlı Yazıören köylüleri atalarından miras kalan geleneklerini 500 yıldır sürdürüyorlar. Her yıl Regaip Kandili''nde biraraya gelen köylüler, evlerinde yaptıkları yemekleri caminin yemekhanesine taşıyıp birlikte yiyor.

İHA''nın özel haberine göre; Merkeze bağlı 60 haneli Yazıören köyünde 5 asırdır Regaip Kandili geleneği devam ediyor. Regaip Kandili''nde köylüler akşam namazı sonrası için hazırlıklara gün içerisinde başlıyor. Köy halkı sabah saatlerinde kandil lokmalarını ve yemekleri evlerinde hazırlıyorlar. 

ŞEHİR DIŞINDAN GELİYORLAR

Köylüler, akşam namazı yaklaşırken evlerinde hazırladığı yemekleri caminin yemekhanesine taşıyor. Akşam namazını kılan cemaatle birlikte tüm köy yemekhanede yemekleri yiyor. Yıllardır süren gelenek sayesinde köylülerin, şehir dışındaki akrabaları ve aileleri kaynaşıyor. 

"NE ZAMAN BAŞLADIĞINI BİLMİYORUM"

80 yaşındaki Nurettin Çakır, “Çocukluğumuzdan beri devam ediyor. Ne zaman başladığını bilmiyorum 80 yaşımı geçtim ben. Köy hazırlanır, köydekiler evlerindeki yemekleri camiye getirir. Namaz kılınır ondan sonra yemekler yenilir” dedia.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.