Tez-Koop-İş Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması

Tez-Koop-İş Başkanı'ndan asgari ücret açıklaması
Yarın ikinci kez toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi değerlendirmelerde bulunan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Özdemiroğlu, asgari ücret için artık 500 doların da yeterli olmayacağını belirtti.

Yarın ikinci toplantısını gerçekleştirecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun şuana kadarki ilerlemesi hakkında konuşan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücret için gündeme taşımış olduğu 500 dolar rakamının da bugünkü şartlarda artık yeterli bir miktar olmayacağını vurguladı.

Haydar Özdemiroğlu konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Biz öncelikle verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Ancak 500 doların da Türkiye’nin bugünkü koşullarında yeterli olmayacağı bir gerçek. Yüksek enflasyonda bu da kısa sürede eriyecek. 500 doların da revize edilmesini bekliyoruz.”

Ayrıca Özdemiroğlu, Türk-İş'in hesaplamış olduğu yoksulluk ve açlık sınırına da dikkat çekti.

"İŞÇİLERE BAYRAM ÖNCESİ AVANS VERİLSİN"

Kamuda protokol imzalanmasına karşın bekleyen sözleşmelerin olduğuna dikkat çeken Özdemiroğlu, “Kamuda sözleşmeye bekleyen işyerleri için avans verilsin. Bu konuda bize çok sayıda şikâyet geliyor. Sözleşmeler devam ediyor. Bayram öncesi bu işçilere avans verilsin” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CUMHURİYET

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.