Hayat kalitesini bozan 5 davranış Erken yaşlanmaya davetiye çıkarıyor

Hayat kalitesini bozan 5 davranış Erken yaşlanmaya davetiye çıkarıyor
Belki farkında değilsiniz ama rutininiz haline gelen bazı durum ve alışkanlıklar ömrünüzden gün çalıyor.

Eğer gereğinden çok ya da az besleniyor, beslendiğiniz gıdaları bir seçime tabi tutmadan yeme eğilimi gösteriyorsanız birçok sağlık sorununa davetiye çıkartmanın dışında mutsuzluğu da seçiyorsunuz demektir. Aynı zamanda sevdiği şeyleri tüketmemek de hayat kalitenizi etkiliyor. Uzmanlar kilolu insanlar kadar, zayıflamaya çalıştıkları dönemlerde sevmediği şeyleri yemek zorunda kalan kişilerin de hayat kalitesinin önemli ölçüde düştüğüne dikkat çekiyor.

UYUYORUM UYUYORUM DOYMUYORUM

uyku.jpg

Her insanın genlerine, yaşam şekline hatta cinsiyetine göre uykuya olan ihtiyacı değişiyor. Normal bir yetişkinin ise en az 6 saat en fazla ise 8 saat uyuması gerekiyor. Ancak kaç saat uyku uyuduğunuz kadar hangi saat diliminde uyuduğunuz da çok önemli. Gece 23.00 ile 02.00 arasını yatakta geçirmeyenler ne kadar uyusa da ertesi gün dinlenmiş bir şekilde kalkamıyor. Mutsuz bir gün geçirmekle kalmıyor, bedenini de yenileneceği saatlerden mahrum bırakıyor.

SEVMEDİĞİNİZ İŞTE ÇALIŞMAK

Sevmediğimiz bir işte çalışmak başlı başına erken yaşlanmak için bir neden. Eğer işten çıkmak için dakika sayıyorsanız, yeni bir iş aramanın vakti geldi demektir. Uzmanlar sevmediğiniz bir işte çalışmanın işsiz kalmaktan bile daha yıpratıcı olabileceğinin altını çiziyor.

BORÇLU OLMAK

Maddi anlamda borçlu olmak en yıpratıcı kaygı bozukluklarından. Ancak borçlu olmayı dar gelirli olmakla karıştırmayın. Dar gelirli kişi borçlu olmadığı durumlarda gayet mutlu olabiliyor. Hatta gelir düzeyi yüksek bir kişi daha lüks bir ev almak için borçlandığı zamanlarda, dar gelirli ancak borçsuz bir kişiye oranla daha büyük bir gerilim yaşıyor ve yaşam kalitesini düşürüyor.

para5.jpg

KAYGI BOZUKLUĞU

Eğer gün içinde yaşadığımız kaygılarınızın olağanın üzerine çıktığını fark ederseniz hemen kaygılarınızın anksiyete boyutuna ulaşıp ulaşmadığını öğrenin. Birçok kişi yaşam akışı içinde yaşadıkları kaygıların normal olduğunu sanarak sağlığından ödün vererek yaşamaya devam ediyor. Hayat kalitesinin ne denli düştüğünü anlamayanlar tam bir kısır döngü içinde dolaşıp kalıyor. Bu gibi hallerde destek almaktan çekinmeyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.