Hatice Kolçak yatırımcılara ‘sakın’ diyerek uyardı ‘Hesaplar şaştı 595 bin TL düşecek’

Hatice Kolçak yatırımcılara ‘sakın’ diyerek uyardı ‘Hesaplar şaştı 595 bin TL düşecek’
Hatice Kolçak yatırımcılara kritik uyarıda bulunarak rekor düşüşü açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Bu noktada dolar, altın, hisse ve kripto paralarda yaşanan yükseliş dikkat çekiyor. Ancak son zamanlarda durdurak bilmeden yükselişini sürdüren Bitcoine gözler çevrildi.

63 BİN DOLAR SEVİYESİNE KADAR GELDİ

Bitcoin, Ocak ayında 52 bin seviyesinden 36 bin seviyesine sert bir düşüş yaşadı. Düşüş ardından büyük bir fırsatları da araladı. O seviyede alımların gelmesi ile beraber Bitcoin 63 bin seviyesine kadar çıktı. Rekor seviyesine 8 bin dolar kalan Bitcoinde yükselişin devam edip etmeyeceği konusu da araştırılmaya devam ediyor.

dolar-4.jpg

“HESAPLAR ŞAŞTI FÜZE GİBİ İLERLİYOR”

Ünlü ekonomit Hatice Kolçak, Bitcoinin tarihi seviyeye çok yaklaştığını belirtirken, çok hızlı yükselmesi ile bir alım fırsatı vermediğini söyledi. Kolçak, “Hesaplar şaştı burada. Çünkü artık kripto ve Bitcoin arkasında çok güçlü bir ETF var, buraya güçlü bir giriş var, bir para girişi var. Para girişi olduğu sürece de traderlar, bence bunu çok iyi tahmin edemediler, böyle olacağını tahmin edemediler ve çok hızlı bir şekilde dirençlere doğru, yani tarihi seviyesine doğru yol almış durumda. 63.000 dolara geldik, oldukça güçlü bir seviyeye geldik, ama bir düzeltme bence de olmak zorunda. Sonuçta füze gibi hiç düşmeden gitmeyecek” dedi.

hatice-kolcak-2.jpg

“KRİPTO PARALARDA DÜŞÜŞ YAKIN”

Şu anda ciddi bir düzeltme olursa, 50 bin ve 53 bin dolar aralığı güçlü bir destek olarak durduğunu söyleyen Kolçak, “Buradan nefes almadan 69 bin dolara doğru da gitme ihtimali var, ama oraya bile gitse, tekrar aşağıda ne olursa olsun bir düzeltme yapması gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü hiçbir şey sonsuza kadar yükselerek devam etmez. Neticede o 69 ila 70.000 dolar tarihi seviyeye takılacak, bence öyle düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.