Hatice Kolçak tarih vererek açıkladı 'Fiyatı duyan soluğu kuyumcuda alacak'

Hatice Kolçak tarih vererek açıkladı 'Fiyatı duyan soluğu kuyumcuda alacak'
Ekonomist Hatice Kolçak, gram altına yatırım yapanları sevindirecek açıklamalarda bulundu.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte vatandaşlar yatırım araçlarının performansını merak ediyor.

Vatandaşların birçoğunun güvenli liman olarak gördüğü 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yatırımcısının yüzünü güldürdü. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı geçen yıl yüzde 79,34 değer kazandı. Gram altının fiyatı haftanın ilk işlem gününde 1.977 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da 13212 liraya yükseldi.

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı olan gram altının yeni yılda nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu oldu. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, gram altının yeni yılda sergileyeceği performansa ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararlarının etkisinin azalmaya başladığına dikkat çeken Hatice Kolçak, yeni yıl ile birlikte tarihi zirvelerin görülebileceğini dikkat çekti.

5648.jpg

Kolçak yeni yılda ons altın fiyatının 2 bin 500 dolar seviyelerini test edebileceğini belirtirken her şeyin yolunda gitmesi halinde 3000 dolar seviyelerinin hayal olmadığının altını çizdi.

Ons altının belirlenen seviyelere ulaşması ile birlikte rekorların peş peşe geleceğini belirten Kolçak, gram altın fiyatının yıl sonunda ulaşacağı seviyeyi açıkladı. Kolçak ''Şimdi toplama zamanı'' diyerek dolar kurunda yaşanacak artışla birlikte gram altın fiyatının yeni yılda 4 bin TL seviyelerini göreceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.