Hasbahçe’ye çiçekler dikildi, barbeküler temizlendi

Hasbahçe’ye çiçekler dikildi, barbeküler temizlendi
Kağıthane’nin en önemli mesire alanlarından biri olan ve özellikle yaz mevsimlerinde sunduğu imkanlar ile vatandaşların uğrak noktalarından biri haline gelen Hasbahçe’de yeni çiçekler dikildi, barbeküler temizlendi.

Satılmış DAYIOĞLU / Dokuz Sütun

Özellikle haftasonları Hasbahçe’yi piknik yapmak ve dinlenmek için kullanan vatandaşların mangal yapabilmesi için özel alanlar da bulunuyor. Barbekü alanlarının temizliğini ise İstanbul Kağıthane Belediyesi ekipleri düzenli olarak gerçekleştiriyor. Periyodik aralıklarla temizlenen barbekü noktalarında böylece ortaya çıkabilecek güvenlik zaafları da engellenmiş oluyor. Bahar aylarında adeta bir lale bahçesine dönüşen Hasbahçe yaz aylarında da birbirinden renkli bir çok farklı çiçekle donatılmaya da devam ediyor. Belediye ekiplerinin yoğun bir çalışma yaptığı Hasbahçe’de böylece muhteşem bir renk cümbüşü de ortaya çıkıyor. Begonya, sıklamen ve menekşe çiçeklerin süslediği mesire alanında yer alan çiçekler vatandaşların da ilgisini çekiyor.

BİLİNÇLENDİRMEK ŞART

Kağıthane’de ikamet eden ve sık sık Hasbahçe’yi ziyaret ettiğini belirten Sedat Yeşilyurt; “Hasbahçe, bence çoğu semt ve ilçede bulunmayan örneği olmayan bir yer ama insanlarımızın bu güzel alanı daha olumlu kullanması gerekiyor, Belediye ekipleri temizlik için sürekli çalışsa da toplumu bilinçlendirmek şart. Ben hem kendim hem de ailemle sık sık buraya geliyorum, bizim için şehirde nefes alabileceğimiz bir nokta. Buranın önceki hallerini de hatırlıyorum şimdi yaşadığı değişim çok büyük. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.” dedi. Ortabayır Mahallesi’nde ikamet eden Türkan Sunar ise Hasbahçe’nin özellikle yaz aylarında çok büyük rağbet gördüğünü belirtti. Kendilerinin en çok mangal yapmak için Hasbahçe’ye geldiklerini belirten Sunar; “ Biz ailemiz ve arkadaşlarımızla genelde mangal yapmak için buraya geliyoruz. Belediyenin yaptığı mangal noktaları bence gayet kullanışlı ve güvenli oluyor. 45 senedir Kağıthane’de yaşıyorum ve değişimini kendi gözlerimle de görme imkanım oldu” dedi. Sadece yetişkinlerin değil çocukların da uğrak noktalarından biri olan Hasbahçe bu yaz aylarında da vatandaşların en gözde mekanlarından biri olmaya devam ediyor.

Öte yandan Kağıthane Belediye Meclisi, oybirliği ile aldığı kararda, 6 park ve 1 mahalle konağına 15 Temmuz Şehitleri’nin isimlerinin verilmesini kabul etti. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında şehit olanlardan İsmail Kayık, Şirin Diril, Ramazan Meşe, Hasan Koçer, Murat Demirci ve Mehmet Ali Kılıç’ın isimleri yeni yapılan parklara verildi.

Şehit Muharrem Kerem Yıldız, Barış Efe ve Halil Kantarcı’nın adları da Ortabayır Mahalle Konağı’na (15 Temmuz Şehitler Mahalle Konağı) verilerek ölümsüzleştirildi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni püskürtmek amacıyla milyonlarca insanın vatan savunması yaptığını anımsattı. Başkan Kılıç, “Şehit ve gazilerimize minnettarız. O gece asker kıyafeti giyen teröristlerin açtığı ateş sonucu bazı vatandaşlarımız şehitlik mertebesine ulaşırken, bazıları da gazi oldu. Biz de belediye meclisinde aldığımız kararla şehitlerimizin adlarını yeni yapılan parklarımıza ve mahalle konağımıza verdik” dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.