Hasan Can Kaya'nın dizisi hakkında flaş karar

Hasan Can Kaya'nın dizisi hakkında flaş karar
Hasan Can Kaya'nın başrolde oynağı diziyi izinsiz bir şekilde yayınlayan site 5 yıl hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu exxen platformunun avukatı, Hasan Can Kaya'nın başrolünü oynadığı "Bir Yeraltı Sit-Com'u" dizisinin izinsiz şekilde internette yayınlanmasına ilişkin bir site hakkında şikayette bulundu. Ücretli üyelik yapılarak izlenebilen sitede savcılık, platformu haklı buldu. Şüpheli A.A. hakkında 5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenledi.

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu exxen isimli platforma Hasan Can Kaya, Günay Karacaoğlan ve Tuna Orhan'ın başrolünü paylaştığı "Bir Yeraltı Sit-Com'u" dizisi 2021 yılında yayınlandı. Ardından dizi, herhangi bir anlaşma yapılmadan ücretli üyelik yapılan bir sitede yayınlandı. Dizinin izinsiz bir biçimde yayınlanması sonucunda exxen platformunun avukatı, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek "Bir Yeraltı Sitcomu" dizisinin, bir internet sitesinde izin alınmaksızın yayınlandığı ve mali haklarının ihlal edildiğini beyan ederek şikayette bulundu.

ekran-goruntusu-2023-12-26-123625.pngŞüphelinin tespit edilebilmesi için yapılan çalışmalar neticesinde, şüphelinin bir kamu bankasını ödeme aracı olarak kullandığı tespit edildi. Kamu bankasına yazılan yazı sonucunda şüphelinin A.A. olduğu da tespit edildi.

İddianamede ki bilirkişi raporuna göre, söz konusu eserin “sinema eseri" kapsamında eser olduğu ifade edildi. Raporun devamında "Bir Yeraltı Sit-Com'u" dizisinin hak sahibinin exxen platformu olduğu ve şüpheli tarafından ücret karşılığında verilen şifre ile iptv kanalı üzerinden yayınlandığının anlaşıldığı ifade edildi.

ekran-goruntusu-2023-12-26-123611.png

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli A.A.'nın sahibi ve sorumlusu olduğu internet sitesinde "Bir Yeraltı Sit-Com'u" isimli eserin herhangi bir sözleşme olmadan yayınlandığı ifade edilerek, şüpheli A.A. hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması istendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.