Hasadı başladı! Yurt dışından talep yağıyor! Kanserle savaşıyor! C vitamini deposu

Hasadı başladı! Yurt dışından talep yağıyor! Kanserle savaşıyor! C vitamini deposu
Adana'nın İmamoğlu ilçesinde bir dönüm araziye narenciye fidanı bakarken dikkatini çeken ejder meyvesi fidanını alıp diken Recep Ak, yurt içi ve yurt dışı taleplere yetişemiyor.

İmamoğlu ilçesin de bir dönüm araziye geleneksel tarım ürünlerinden vazgeçerek 3 yıl önce ejder meyvesi fidanı diken üretici Recep Ak, yurt içi ve yurt dışı taleplere yetişemiyor.

aw065620-01.jpg

Rusya ve Ukrayna'ya ejder meyvesi ihraç eden Ak, sezonda 4 kere hasat ettiği ürünlerden yaklaşık 5 ton rekolte elde ettiğini söyledi.

aw065620-02.jpg

"BU SEZONUN 3. HASADINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Ak, “6 çeşit ejder meyvesi ekimi gerçekleştirdim. 600 ile 800 kilo arasında her hasatta verim alıyoruz. Getirisi çok güzel. Dışardan ithal meyve gelmesi yerine bizler Rusya, Ukrayna ve Arap ülkelerine ihracat yapıyoruz. Bizim ürünümüz şuan az geliyor ve iç piyasaya ağırlıklı sunuyoruz. İleride daha da büyütmeyi hayal ediyoruz. Bu sezonun 3. hasadını gerçekleştiriyoruz ” dedi.

aw065620-03.jpg

EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI

Antioksidanlar açısından zengindir. Bu yüzden hücreleri kanser ve erken yaşlanma gibi hastalıklara yol açan serbest radikallerin zararlarından korur. Ayrıca vücudun bazı kronik hastalıklardan korunmasına etki eder.

Yüksek miktarda C vitamini içerdiği için vücuttaki demir seviyesini ve demirin emilimini artırır. Demir, oksijeni vücutta hareket ettirmek ve enerji vermek için önemlidir. C vitamini, vücudun demiri almasına ve kullanmasına yardımcı olur.

Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir.

İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

aw065620-04.jpg

aw065620-05.jpg

aw065620-06.jpg

aw065620-07.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.