Ayasofya Camii’ne giriş ücretli oluyor! 15 Ocak’tan itibaren uygulanacak

Ayasofya Camii’ne giriş ücretli oluyor! 15 Ocak’tan itibaren uygulanacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Ayasofya Camii girişlerinin 15 Ocak 2023 tarihinde yabancı turistlere ücretli olacağını duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm verileri ve Ayasofya Camii’nin restorasyonuyla ilgili konuları Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısıyla değerlendirdi.

Bakan Ersoy yaptığı açıklamada, UNESCO’nun tavsiyesiyle Ayasofya Camii için yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı. 15 Ocak 2024’te uygulanacak ziyaretçi yönetim planı değişikliğiyle ilgili konuşan Bakan Ersoy şu ifadeleri kullandı:

“Ayasofya'da ziyaretçi yönetim uygulamasına geçiyoruz. Ziyaret kalitesi ve güvenliği artırılmış olacak. Gözbebeği camimiz insanlığın ortak mirası cazibe merkezimiz Ayasofya koruma odaklı çok iyi ekosisteme dahil edilmiş olacak.

İbadet amacıyla camiyi ziyaret eden Türk vatandaşlarının ibadet yerlerinde değişiklik yok.

Yabancı vatandaşların ziyaretleri için giriş kapısını değiştiriyoruz. Üst kottaki Topkapı Sarayı'nın olduğu üst kottaki kapıdan alıp galeri var, galeriyi hizmete alıp gezdirip çıkış kapısından çıkmalarını sağlıyoruz.”

YABANCI TURİSTLERE ÜCRETLİ OLACAK

Ziyaret yoğunluğunu azaltmak için uygulanması planlanan değişikliklerin başında yabancı turistlerden ücret alınması geliyor. 15 Ocak 2024 itibarıyla yabancı turistlere girişler ücretli olacak. Düzenleme, cep telefonu uygulamaları üzerinden 16 dilde duyurulacak.

TÜRK VATANDAŞLARINDAN ÜCRET ALINMAYACAK

İbadetlerini Ayasofya Camii’nde gerçekleştirmek isteyen Türk vatandaşlarından ücret alınmayacağını ifade eden Ersoy, “Yabancıların ziyaretleri 15 Ocak itibarıyla ücretli olacak. Türk vatandaşları için ibadet ve ziyaret ücretsiz olacak.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.