Hakimin taciz davasında verdiği karar ülkeyi ayağa kaldırdı

Hakimin taciz davasında verdiği karar ülkeyi ayağa kaldırdı
İtalya'nın Roma kentinde taciz davasında verilen karar ülkeyi ayağa kaldırdı.

Posta'da yer alan habere göre, Nisan 2022'de Roma'daki bir okulda 66 yaşındaki görevli Antonio Avola'nın elini 17 yaşındaki bir kız öğrencinin pantolonun içine sokarak iç çamaşırını çekti.

Genç kız, polise giderek Avola'dan şikayetçi oldu. Yaşlı adam yaptığının 'şaka' olduğu bahanesine sığınarak eylemini itiraf etti. Savcılar, yaşlı adamın cinsel saldırıdan üç buçuk yıl hapis cezası almasını istedi.

Bu hafta görülen mahkemede İtalyan yargıcın verdiği karar ise ülkede şok etkisi yarattı. Yargıç, eylemin '10 saniyenin altında' sürdüğünü ve bir suç teşkil etmediğini kanaatine vararak Avola'nın beraatine karar verdi.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Ülke çapında büyük bir infiale neden olan kararın ardından sosyal medyada yargıca tepki gösterildi. Birçok kullanıcı aslında 10 saniyenin altındaki her dokunma eyleminin ne kadar tehlikeli olabileceğini göstermek için videolar paylaştı. Bu videolara İtalyan aktör Paolo Camilli de katıldı.

Camilli TikTok hesabında 10 saniye boyunca kendi göğsünü tutarak aslında bu sürenin tacize ne kadar müsait olduğunu gösterdi.

Öte yandan ismi açıklanmayan öğrenci, Avola'nın cezalandırılmaması ile ilgili İtalyan medyasına şunları söyledi: "Benim için şaka değildi. Arkadan yaklaşıp ellerini pantolonumdan içeri soktu. Benim için bu bir şaka değil"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.