Hafize Gaye Erkan’ın istifasını kim istedi ' Sır perdesi aralandı' Gerçekler ortaya çıktı

Hafize Gaye Erkan’ın istifasını kim istedi ' Sır perdesi aralandı' Gerçekler ortaya çıktı
Hafize Gaye Erkan'ın istifasının arkasındaki iddialar sürüyor. Buna göre bu iddialara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg, eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının arka planını açıkladı. İddialara göre, Erkan'ın ani istifası, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi diğer önemli figürlerin güvenini kaybetmesiyle bağlantılıydı.

Bloomberg'a göre, Erkan'ın ABD ziyareti sırasında yaşanan gerginlikler ve Maliye Bakanı Şimşek'in istifasını istemesi, istifanın arkasındaki ana nedenlerden biriydi.

Kaynaklar, Erkan'ın yaklaşık 8 aylık görev süresinin sona ermesini çatışmalar ve güç oyunlarının bir sonucu olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, geleneksel politikalara dönüşle birlikte dövizdeki devalüasyon riskinin azaldığını ancak arka planda "çatlaklar" oluştuğunu ifade ettiler.

Erkan'ın önceki başkanlardan farklı olarak daha fazla eleştiri aldığı ve eksikliklerinin daha belirgin hale geldiği belirtildi. Özellikle, Erkan'ın tutumlarının ve açıklamalarının, teknokrat imajıyla uyumsuz olduğu ve bazı hükümet yetkilileri tarafından aşırı politik bulunduğu vurgulandı.

Haberde ayrıca, Erkan'ın ABD ziyareti sırasında Para Politikası Kurulu içindeki gerginliğin arttığı ve Maliye Bakanı Şimşek'in Erkan'ın görevden alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a baskı yaptığı iddia edildi. Ancak, krizin büyümeden önce yerel seçimlere kadar beklenmesinin planlandığı, ancak Erkan'ın istifasının bu planı bozduğu belirtildi.

Son olarak, Erkan'ın babasıyla ilgili ortaya atılan iddialar da haberde yer aldı. İddialara göre, Erkan'ın babası tarafından işten çıkarılan bir Merkez Bankası çalışanı bulunuyordu ve bu durumun Erkan'ın görev sürecindeki gerginliklere katkıda bulunmuş olabileceği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.