Hafızanızı güçlendirmek için bunları tüketin

Hafızanızı güçlendirmek için bunları tüketin
Beyin sağlığını korumak ve daha verimli çalışmasını sağlamak için beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekir. Daha iyi odaklanmayı sağlayacak bazı gıdalar unutkanlık, hafıza kaybı gibi durumlara karşı da etkilidir.

Aslı ERDOĞAN / KAMU SON HABER

Beslenme şekli beynin hem çalışma temposu hem de verimliliği üzerinde önemli rol oynuyor. Bedene ve zihne iyi gelen alışkanlıklar edinmek, dikkatli beslenmek beyin fonksiyonlarını daha işlevsel hale getirir.

Beyin sağlığı için tüketilmesi gereken besinler ise şunlardır:

Yeşil yapraklı sebzeler: Lahana, ıspanak, karalahana ve brokoli gibi yapraklı yeşillikler, K vitamini, lutein, folat ve beta karoten gibi beyin için sağlıklı besinler açısından zengindir.

Yağlı balık: Yağlı balıklar, alzaymır hastalarına da faydalıdır. Haftada en az iki kez balık yemeye çalışın, ancak somon, morina, konserve hafif ton balığı ve pollack gibi cıva oranı düşük türleri seçin. Balık hayranı değilseniz, doktorunuza bir omega-3 takviyesi almayı sorun veya keten tohumu, avokado ve ceviz gibi karasal omega-3 kaynaklarını seçin.

Meyve tüketin: Bir araştırmaya göre her hafta iki veya daha fazla porsiyon çilek ve yaban mersini tüketen kadınların hafıza gerilemesi iki buçuk yıla kadar gecikiyor.

Çay ve kahve: Sabahları içtiğiniz kahve veya çaydaki kafein, kısa süreli bir konsantrasyon artışından daha fazlasını sunabilir. Araştırmalara göre daha yüksek kafein tüketimine sahip katılımcılar, zihinsel işlev testlerinde daha iyi puan aldı.

Ceviz: Kuruyemişler mükemmel protein ve sağlıklı yağ kaynaklarıdır ve özellikle bir tür kuruyemiş de hafızayı geliştirebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.