Gürcistan'da protestolar sonuç verdi: 'Yabancı ajan yasa tasarısı'nda geri adım

Gürcistan'da protestolar sonuç verdi: 'Yabancı ajan yasa tasarısı'nda geri adım
Gürcistan'da 2 gündür büyük çaplı protestolara neden olan 'yabancı ajan yasa tasarısı'nı hükümet geri çekti. Konuyla ilgili Gürcü Rüya Partisi'nden açıklama yapıldı.

Gürcistan''da finansmanların yüzde 20''sinden fazlasını yurt dışından alan sivil toplum ve medya kuruluşlarının kendilerini ''yabancı ajan'' olarak kaydettirme zorunluluğuna ilişkin yasa tasarısı geri çekildi.

Yeni yasa tasarısı sivil toplumun bastırılacağı ve basın özgürlüğünün kısıtlanacağı yönündeki tartışmalara neden oldu. Ülke genelinde 2 gündür süren protestolar neticesinde tasarıda geri adım atıldı.

GÜRCÜ RÜYA PARTİSİ''NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Yasa tasarısına ilişkin Gürcü Rüya Partisi''nden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada desteklenen yasa tasarısının koşulsuz bir biçimde geri çekildiği bildirildi.

"BU YASA NE OLURSA OLSUN İPTAL EDİLMELİDİR"

ABD''de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili telekonferans yoluyla Parlamento önünde toplanan göstericilere önceki gün hitap etmişti. Parlamentonun onayladığı ''yabancı etkinin şeffaflığı'' hakkında yasanın aslında Rusya''nın ''talimatıyla'' hazırlanmış olabileceğini iddia eden Zurabişvili, "Bu yasa ne şekilde olursa olsun iptal edilmelidir" demişti.

Protestocuların büyük çoğunluğu, tasarının yasalaşması halinde yıllardır AB ile yürütülen sürecin baltalanmasından endişe ediyordu. Ülke nüfusunun yüzde 80''inden fazlası, Gürcistan anayasasında da yer alan Avrupa perspektifini destekliyor.

Gürcistan''ın AB aday statüsü başvurusunu Brüksel tarafından değerlendirilme aşamasında.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.