Günlük yevmiyesi Bin TL' Ancak heves edip çalışan yok

Günlük yevmiyesi Bin TL' Ancak heves edip çalışan yok
Ramazanın vazgeçilmesi olan pide için üretecek usta bulunamıyor.

Mudurnu ilçesinde, Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri ustalıkla hazırlayan 28 yıllık fırın ustası Feridun Yaşayan, mesleğin gelecek nesiller tarafından tercih edilmemesinden endişe duyduğunu belirtti.

Evli ve üç çocuk babası olan Yaşayan, mesleğin önemini ve zorluklarını açıklarken, gençlerin fırıncılık mesleğine olan ilgisizliğinden yakındı.

aw176762-01.jpgYaşayan, Mudurnu ilçesinde uzun yıllardır fırıncılık yapmanın gururunu yaşarken, gençlerin bu mesleği tercih etmemesiyle gelecekte mesleğin unutulabileceğine dikkat çekti.

Ramazan ayında pidelerin özellikle talep gördüğünü ifade eden usta, bu dönemde sıcacık pideleri ilçe halkına sunduklarını belirtti. Ancak gençlerin mesleğe ilgi göstermemesiyle bu geleneğin devam etmesinin zorlaştığını dile getirdi.

aw176762-03.jpgFırın ustalarının günlük kazancının bin lira civarında olduğunu belirten Yaşayan, aylık olarak ise ortalama 30 bin lira gelir elde edildiğini aktardı.

Ancak mesleğin zorluklarına da değinen Yaşayan, işlerinin gece vakti başladığını ve sabaha karşı fırında çalıştıklarını söyledi. Kendi çocuğunun bile bu işi yapmaktan kaçındığını ifade eden Yaşayan, gençlerin bu mesleğe olan ilgisizliğinin mesleğin geleceğini tehdit ettiğini vurguladı.

aw176762-02.jpgRamazan ayında pidelerin talebinin arttığını ve 20 liradan satışa sunduklarını belirten Yaşayan, müşterilere sıcak pide servisi yapmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

İlçe halkının Ramazan pidesi taleplerini karşılamak için 150 adet tek seferde pide hazırlayabilen fırını kullandığını da dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.