Gözler enflasyon rakamlarında, Mehmet Şimşek'in kulağı ise telefonda... Emre Ulaş'tan efsane karikatür

Gözler enflasyon rakamlarında, Mehmet Şimşek'in kulağı ise telefonda... Emre Ulaş'tan efsane karikatür
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek her konuşmasında enflasyonun dizginlenmesinden bahsediyor. Peki Mehmet Şimşek enflasyon canavarını dizginlemeye çalışırken nelerle karşılaşıyor hiç düşündünüz mü?

Enflasyon bir önceki ayda 9,09 artarken yıllık bazda yüzde 58,94 olarak açıklanmıştı. Yarın açıklanacak Eylül ayı enflasyon oranı için ise geri sayım başladı. Gözler TÜİK'in enflasyon rakamlarına ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çevrilmişken Emre Ulaş'tan efsane bir karikatür daha geldi.

Mehmet Şimşek'in enflasyonu dizginlemeye çalışırken aldığı talimatları mizah ustası Emre Ulaş çizdi. Emekliler asgari ücretliler maaşlarında iyileştirme beklerken enflasyonu kontrol altın almaya çalışan Mehmet Şimşek ise zor günler geçiriyor.

emreulas2ekim.jpeg

Emre Ulaş'ın karikatüründe Mehmet Şimşek bir elinde telefon dev enflasyon canavarının dizginlerini tutmaya çalışıyor. Zor durumdaki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek telefonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarını alıyor ancak yanıt veremiyor.

Telefonda Erdoğan, Şimşek'e, "Alo Mehmet, aman enflasyonu sıkı tut!. Seçime kadar bırakma sakın... 'TÜİK de yardım edecek... Aman deyim sıkı tut" diyor.

Emre Ulaş'ın karikatürü, yerel seçimler öncesi hükümetin en büyük dezavantajı yüksek enflasyon konusunda Şimşek'e yapılan baskıyı ve TÜİEK enflasyon rakamlarına duyulan güvensizliği ortaya koyuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.