Gözlemeyi bu tarifle yapınca yağ çekmiyor: Lezzetine doyum olmuyor

Gözlemeyi bu tarifle yapınca yağ çekmiyor: Lezzetine doyum olmuyor
Tadına doyulmayan ve yağ çekmeyen gözlemeleri bu yöntemlerle hazırlayabilirsiniz.

Türk mutfağının efsane lezzetlerinden biri de gözleme, çayın yanında kalabalık misafir sofralarında tercih edilen farklı çeşitleri ile lezzetine doyum olmayan bir aperatif olarak biliniyor. Geleneksel olarak pek çok kültürde mutfaktaki yerini alan bu lezzet yufka veya hamurun içine çeşitli malzemeler konularak pişiriliyor.

YAĞI FAZLA ÇEKİNCE TADI DEĞİŞİYOR

Gözlemenin iç harcı ne kadar lezzetli olursa olsun gözlemenizin yağ çekmesi tadını değiştirebiliyor. Bu sebeple gözlemeyi pişirirken yağ çekmeyeceği bir yöntemi tercih etmek önem arz ediyor. Peki gözlemenin yağı çekmesi nasıl önlenir?

PÜF NOKTALARI

Hamurunu yağsız hazırlamak bu noktada tercih edebileceğiniz bir yöntem, gözleme yaparken iç harcına kullandığınız yağ miktarını azaltın böylelikle pişirme esnasında yağ çekme oranını da düşürmüş olacaksınız. Yoğururken hamura bir miktar su ilave etmekte tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem.

Pişirme yönteminizi değiştirebilirsiniz. Pişirme yönteminizi değiştirmek, hemumuzun lezzetini koruyacak hem de daha az yağ çekmesine yardımcı olacaktır. Gözlemlemeyi tavada pişirmek yerine fırında pişirmeyi tercih ederseniz hamurun daha az yağ çekecektir 200 ila 220 derecelik fırında altın rengi alana kadar pişirebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.