Gırgır fırçasını bu yöntemlerle kolayca temizlemek mümkün ''İşte bilinmeyen püf noktalar'

Gırgır fırçasını bu yöntemlerle kolayca temizlemek mümkün ''İşte bilinmeyen püf noktalar'
El gırgır fırçasını temizlemenin kolay püf noktaları bulunuyor.

GIRGIR FIRÇASI NASIL TEMİZLENİR?

Gırgırın içindeki kiri boşalttıktan sonra fırçasını çıkarıp eliniz ile direkt olarak temizleyebilirsiniz.

Fakat bazen uzun süre temizlenmediğinde fırçanın, saç ve toz tortularından arındırmak uğraştırıcı bir iş olabilmektedir. Bu yöntemler hem pratik hem de oldukça hızlı bir çözüm yolu sunmaktadır.

İŞTE GIRGIR FIRÇASINI KOLAYCA TEMİZLEYECEĞİNİZ YÖNTEMLER

DETERJAN KULLANMAK

Öncelikle gırgırın içini boşaltmalısınız. Bu işlemi yaparken etrafa toz ve kir sıçramamasına dikkat etmeniz gerekiyor. İkincisi ise gırgırın fırçasını da çıkarıp biriken kir topağını temizlemeniz ve fırçada kalan kir için deterjanlı su hazırlamanız gerekiyor.

Hazırladığınız suyun içine attığınız fırçayı bir süre beklettikten sonra tekrar elinizle, yumuşamış ve gevşemiş saç, kir ve tozları temizleyebilirsiniz.

En son işlem olarak temizlediğiniz fırçayı yine 1 saat kadar çamaşır suyunda bekletebilirsiniz. Böylelikle fırça üzerindeki kirler tamamen temizlenmiş olacaktır.

MAKAS KULLANMAK

Makas kullanımı, gırgır fırçası temizliğinde ev hanımları tarafından sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Burada ise yine yukarıda bahsettiğimiz gibi gırgırınızın içini etrafa yayılmayacak şekilde dökmeniz, fırçanızı da elinizden geldiğince toz ve kir topaklarından arındırmanız gerekmektedir.

Bu işlemin sonunda ise elinizle temizleyemediğiniz, toz ve saç karışımı topaklanmayı makas ile keserek ayırıp temizleyebilirsiniz.

Bu yöntemde gırgırın fırçasına zarar vermemeye dikkat etmelisiniz. Makas işlemini bitirdikten sonra da yine çamaşır suyunun içinde bekletebilirsiniz.

Gırgır nasıl temizlenir? - Habereguven.gen.tr

TARAK KULLANMAK

Bu yöntemde ise içini döktüğünüz gırgırdan fırçayı çıkarın. Çıkardığınız fırçayı eliniz ile temizledikten sonra kalan topaklığı tarayarak çıkarabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.