Gençlerin hayalleri suya düştü: Vergisiz telefonun şartları belli oldu!

Gençlerin hayalleri suya düştü: Vergisiz  telefonun  şartları  belli oldu!
Üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayarın ayrıntıları belli oldu.

Mehmet Emin ÖZTÜRK / KAMU SON HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda oldukça önemli açıklamalarda bulunmuş ve seçim sonrasında üniversite öğrencilerine vergi istisnalı cep telefonu ve bilgisayar satışı ile ilgili “Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” İfadelerini kullanmıştı.

Seçim sonrası gözler verilen vaatlere çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere yönelik vaatlerine ilişkin yaptığı açıklamada “Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız.” Dedi.

VERGİSİZ CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR KAMPANYASININ AYRINTILARI BELLİ OLDU

Üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının ayrıntıları belli oldu. Kampanya şartlarına göre öğrenciler, sadece ya telefon ya da bilgisayar alabilecekler ve Türkiye’de üretilen ya da montajlanan telefon ve bilgisayarları tercih etmek zorunda kalacaklar.

Ayrıca sadece belirli bir fiyat aralığındaki telefon veya bilgisayar modellerini kapsaması beklenirken, sadece ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan örgün eğitim öğrencileri faydalanacak, açık öğretim okuyan öğrenciler kapsam dışı kalacak.

GENÇLER ŞARTLARA TEPKİLİ

Üniversite öğrencileri, kampanya şartlarına sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile tepki gösterirken ıPhone hayallerinin suya düştüğünü belirtti.

Sosyal medya fenomeni Ata Benli konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Öğrencilere 1 defaya mahsus vergisiz telefon, tablet ve bilgisayar kampanyası sadece yerli üretimi kapsıyormuş. Gitti #iPhone hayalleri, yer gök Vestel artık…" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-08-20-113224.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.