Gençler YouTube'a çok kızacak… Uyarılar sıklaşacak

Gençler YouTube'a çok kızacak… Uyarılar sıklaşacak
Youtube, gençleri ilgilendiren bir kararla ekran sürelerini kısaltmaya yardımcı çözümler üretiyor.

Shift Delete sitesinden Veyiz Özen Ertuğ’un haberine göre YouTube, yenilediği özelliklerle birlikte çocukların ve gençlerin ekran sürelerinin azaltılmasını amaçlıyor.

Gençleri ve küçük çocukları etkisi altına alan internet ve sosyal medya, pek çok uzmanın ve ailenin şikayet ettiği bir dijital ortam oluşturuyor. Çocuklar ekranlara bağımlı hale geliyor ve bu çılgınlık artarak büyüyor. Bu konuda harekete geçen video paylaşım platformu YouTube, sunduğu özelliklerle çocukların ekran sürelerinin kontrol edilmesini kolaylaştırıyor. Peki hangi YouTube özellikleri gençlerin ekran sürelerini kısaltabilir? İşte konuyla ilgili detaylar…

youtubes.jpg

UZUN SÜRE VİDEO İZLEMENİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Son yıllarda ABD ve Avrupa ülkelerinde ekran süreleri tartışma konusu olmaya başladı. Özellikle YouTube, Instagram, TikTok gibi video ve fotoğraf paylaşım platformları çocukların ve 18 yaşından küçüklerin ekran başından ayrılamamasına neden oluyor.

Bununla ilgili çalışmalara ağırlık veren YouTube, uyku vakti hatırlatıcısını devreye sokmuştu. Uyku vakti hatırlatıcısı ile kullanıcılar, izledikleri videoları bırakıp uyumaları gerektiği zamanın uyarılarını alıyorlar. Ancak bu özellik etkili olamadı. YouTube, uzmanların baskılarını göz önüne alarak bildirimleri sıklaştırma çalışmaları yapıyor. Bildirimler daha uzun ve sık gösterilebilir.

youtubeee.jpg

Instagram da ekran sürelerini kısıtlayan bir özelliğini kullanıma sunmuştu. Kişiler diledikleri zamanlarda ekran sürelerini kısıtlayacak seçenekleri kendileri belirleyebiliyorlar.

YOUTUBE DIŞINDA TİKTOK DA TEHLİKELİ

Sosyal medya platformları arasında gençleri en fazla etkisi altına alan TikTok olarak kabul edildi. Kullanıcılarının ekran sürelerinin büyük bir kısmını işgal eden TikTok’un konuyla ilgili nasıl önlemler alacağı ya da alıp almayacağı ise merak konusu.

Aileleri sosyal medya uygulamaları ve ekran süreleri konusunda uyaran uzmanlar, 18 yaşından küçük gençler ve çocukların güvenliğini önemsiyorlar. Ancak ekran süreleri konusunda sadece çocuklar değil yetişkinler de tehlike altında. Bunun için herkesin cep telefonları ya da bilgisayarlarıyla geçirdiklesi sürelere dikkat etmeleri gerekiyor.

youtubea.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.