Geleceğinizi kendiniz belirleyin

Kendi geleceğinizi kimsenin eline bırakmayın ! Bir arkadaşım seçtiği meslekten çok mutsuz ve sürekli isyan ediyordu neden öyle olduğunu sorduğumda bana benim halimdeki gelecek bu değildi dedi.

Şaşırdım! Madem istediğin gelecek bu değildi ve neden bu geleceğin içerisindesin? Bana verdiği cevap bu duyduklarımdan daha da ilginç geldi. Bana aynen şu cevabı verdi: Geleceğimi ben belirlemedim ki!

Nasıl yani bir şok daha! Neyse yaşadığım şokları anlatmaya devam edersem durumun içerisinden çıkmak biraz zor olacak ben olayın detaylarına geleyim en iyisi.

Nedenini sordum doğal olarak arkadaşımın annesinin hayaliymiş arkadaşımın doktor olması ama onunda hayali mimar olmakmış ama annesi öyle ısrar etmiş ki tehdit bile etmiş. Yok artık dediğinizi duyuyorum ama durum maalesef bu.

Üniversite tercihlerini yaparken başında dikilmiş annesi tek tek kontrol etmiş doktorluk dışında bir şey tercih etme şansı kalmamış!

Güzelde puan almış istediği okulda, istediği bölümü okuyacak puanı varmış ama işte geleceğini belirleyen maalesef kendisi değilmiş.

Kazanmış doktorluğu güzelce okumuş ve evet sonunda annesi hayallerine ulaşmış ve oğlu doktor olmuş.

Ama ya arkadaşım? Onun hayalleri noldu ? geleceği noldu ?

Her gün kalkıp işine giden doktorluk yapan kişi annesi mi oldu ? Hayır, her gün mutsuz bir şekilde evinden çıkan ve işine giden kişi arkadaşım olmuş.

O içi kıpır kıpır olan neşe dolu çocuk artık mutsuz karamsar bir insan haline dönüşmüş.

Demem o ki hiçbir şey sizden, hayallerinizden, geleceğinizi nasıl yaşamak istediğinizden önemli değil.

Her kim olursa olsun, bu en yakınınız anneniz bile olsa kendi geleceğinizi belirleyen siz olun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları