GDO’ya savaş açan çift! Sağlıklı nesiller için ata tohumu üretiyorlar

GDO’ya savaş açan çift! Sağlıklı nesiller için ata tohumu üretiyorlar
Yasin ve Filiz Yoldaş çifti, gelecek nesillerin sağlıklı beslenmesi için gönüllü olarak ata tohumu yetiştirip ücretsiz dağıtıyor.

Yozgat’ta yaşayan Yasin ve Filiz Yoldaş çifti GDO’lu besinlerin tüketimini azaltmak ve sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak için gönüllü olarak ata tohumu üretiyor. Çift, ürettikleri ata tohumlarını Türkiye’nin her yanına dağıtıyor.

Sarıhacılı Mahallesi'nde yaşayan Yasin ve Filiz Yoldaş, 2 dönümlük arazilerinde ata tohumları üretimi gerçekleştiriyor. Patlıcan, bamya, domates, fasulye, mısır, kavun, kabak, biber ve salatalık gibi sebzelerin üretimini yapan çift, gelecek nesillerin daha sağlıklı beslenmelerini amaçlıyor.

aw062840-03.jpg

Ata tohumu üretimini gönüllü olarak yapan Yozgatlı çift, herhangi bir katkı maddesi ve kimyasal kullanmadan tamamen doğal bir şekilde atalık tohumlarından üretim gerçekleştiriyor. Üretilen bu tohumlar daha sonra ücretsiz bir şekilde dağıtılıyor.

VATAN BORCU OLARAK GÖRÜYORLAR

Günümüzde meydana gelen çok sayıda hastalığın kaynağı görülen GDO’lu ve hibrit ürünlerden vücudu korumak için yetiştirilen ata tohumları, Yoldaş çiftinin de önceliği haline geldi. Son 5 yıldır ata tohumu ürettiklerini söyleyen Filiz Yoldaş, gelecek nesillerin hastalıklardan korunmasını amaçladıklarının yanı sıra, bunu bir vatan borcu olarak görüyor.

aw062840-06.jpg

Türkiye genelinde 25 ilde Birlik ve Dayanışma Bahçeleri tarafından atalık tohum üretildiğini ve Yozgat’ta da kendisinin ürettiğini belirten Yoldaş, “Bizler hibrit ve GDO’lu ürünlerin ve tohumların, vatanımızı, toprağımızı, geleceğimizi zehirlediğini düşünerek daha sağlıklı nesiller için hibrit ve GDO’lu ürünlere savaş açmış bulunmaktayız. Tüm hastaların başı bu tohumlardan çıkıyor.

Bizler ata tohumunu tanıtıp anlatarak topraklarımızı ve gelecek nesillerimizi hasta olmaktan kurtarmayı amaçlıyoruz. Bunu biz insanlığımıza ve vatanımıza olan borcumuz olarak düşünüyoruz. Bunun için de ata tohumu üretiyoruz. Ülke geneline de ücretsiz bir şekilde dağıtımını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

aw062840-08.jpg

“ÜCRETSİZ DAĞITIYORUZ”

Ürettikleri ata tohumlarının 150 türde olduğunu belirten Yoldaş, bu ürünlerin hasadını kasım ayında yaptıklarını ve alınan tohumların ülkenin dört bir yanına ücretsiz dağıtıldığını söyledi. Bu yıl ekilen türlerden bahseden Yoldaş, 90 çeşit domates, 10 çeşit fasulye, 12 çeşit mısır, 10 çeşit patlıcan, 5 çeşit bamya, kavun, kabak, biber ve salatalık ektiklerini ifade etti.

Yoldaş, “Bunların tamamen tohumlarını alıp kontrollünü ve kodlamasını yaparak tohumlarını aldım ve paketleyerek hazır hale getirdim. Daha sonra da dağıtımını yapacağız. Bu süreçte benim en büyük destekçim eşim ve ailem oldu. Her şeyi kendi imkanlarımızla ve gönüllülük esasına göre yapıyoruz. Bizim amacımız sadece hastalıklı tohumlardan kurtulmak” ifadelerini kullandı.

‘AMACIMIZ HORMONLU ÜRÜNLERDEN UZAK DURULMASI’

Atalık tohum üretiminde eşiyle birlikte yaptıklarını anlatan Yasin Yoldaş ise “Bu tohumlar tamamen organik. Türkiye’nin 4 bir yanına atalık tohumları ücretsiz dağıtıyoruz. Amacımız insanlarımızın hormonlu ürünlerden uzak durması. Domates, biber, patlıcan, kabak, mısır gibi ürünleri 2 dönüm alanda eşimle üretiyoruz. İnsanlara tamamen doğal, hastalıksız ürünler sunmaya çalışıyoruz. Tamamen gönüllük esasına göre bu tohumları dağıtıyoruz” diyerek, yaptıkları gönüllü çalışmanın sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

aw062840-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.