Galata Köprüsü’nde binlerce kişi buluştu ‘Eller şehitler için semaya açıldı'

Galata Köprüsü’nde binlerce kişi buluştu ‘Eller şehitler için semaya açıldı'
TÜGVA'nın önderliğinde Milli İrade Platformu şehitlere rahmet ve Filistin'e destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

TÜGVA'nın önderliğinde Milli İrade Platformu tarafından gerçekleştirilen "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü için sabahın ilk ışıklarında vatandaşlar toplandı. Yürüyüşe; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan teşrif etti.

“Milli İrade Platformu" üyesi 308 dernek ve vakıf, Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) önderliğinde Kuzey Irak'ta 12 askerin şehit olması ve 7 Ekim'den bu yana Gazze'de süren İsrail saldırıları nedeniyle "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla Galata’da yürüyüş gerçekleştirdi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi'nde sabah namazının kılınmasının ardından vatandaşlar Galata’da buluştu.

TRAFİĞE NEDEN OLDU

Vatandaşların özel araçları veya otobüslerle camilere gelmesi trafikte yoğunluğa sebep oldu. Yoğunluk nedeniyle camilere giremeyen vatandaşlar meydanlarda getirdikleri seccadelerin üzerinde namazını kıldı. Sabah namazı sonrası şehitler ve İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için eller semaya açıldı.

“ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ”

Namaz sonrası Ayasofya Meydanı'nda, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İşbirlikçi hainler hesap verecek, katil İsrail hesap verecek" gibi sloganlar yapıldı. Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılı para birimi taşıyan grup, ise sık sık tekbir getirdi.

Galata Köprüsü'ne ulaşmak için tramvay yolu istikametinde yürüyüşe başlayan grupta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.