Fenerbahçe Konferans Ligi kupasını elleriyle verdi

Fenerbahçe, Atina’da 3-2 kaybettiği maçın rövanşında evinde Olympiakos’a penaltılarda 3-2 kaybetti.

Fenerbahçe ve Türk futbolu için çok şanssız bir maçtı. Ancak bu “şanssız” kelimesini dün oynanan maç için söylüyorum.

Atina’da 3-2 kaybedilen maç şanssızlık değil tamamen İsmail Kartal ve Ali Koç’un Süper Lig kupasını Avrupa kupasından daha önemli görmelerinden kaynaklandı.

Fenerbahçe, Atina’da oynanan Olympiakos maçına tam kadro çıkmadı. En önemli oyuncuları Ferdi, Fred ve İsmail Yüksek maça yedek kulübesinde başladı.

Nedeni ise 3 gün sonra oynayacakları Karagümrük maçıydı. Fenerbahçe, ligde puan kaybetmemek için en önemli 3 oyuncusunu kulübeye çekti.

Avrupa kupası, Ali Koç ve İsmail Kartal için önemli değil. Tek dertleri Galatasaray şampiyon olmasın ve Fenerbahçe 9 yıllık şampiyonluk hasretine son versin.

Bu isteklerinde haklılar ancak Avrupa’dan gelebilecek bir kupa Fenerbahçe’yi daha başka seviyelere taşıyabilirdi.

Türkiye Ligi’ni kazanmak marifet değil önemli olan Avrupa’dan bir kupa getirebilmek.

Avrupa’dan gelecek bir kupa Fenerbahçe’ye sponsorlukların kapısını açardı. Kulüp bazında tanınırlığı artardı. Ülke puanı için de çok iyi olurdu.

Ancak Fenerbahçe, Olympiakos’a Konferans Ligi yarı finalini kendi elleriyle verdi.

Dün oynanan maça geçecek olursak…

Fenerbahçe, dün çıkması gereken 11 ile sahaya çıktı. Keşke bunu Atina’da oynanan maçta da yapsaydı…

İlk yarıda da ikinci yarıda da sahanın hakimi Fenerbahçe’ydi. İrfan Can, ilk yarının başında çok güzel bir gol attı. Ve sahada kaldığı süre boyunca da çok iyi bir performans gösterdi.

Edin Dzeko ise kötüydü. Bence İsmail Kartal’ın forvet tercihi kalan maçlarda Batshuayi olmalı. Daha hızlı daha çabuk ve Dzeko’dan daha iyi pozisyon alıyor.

Milli futbolcumuz İsmail Yüksek iyi bir performans gösterdi. Kendi kariyeri açısından da milli takımımız açısından da bizlere umut verdi.

Ferdi Kadıoğlu’nu dünkü maçta İngiliz devi Arsenal’in scoutları izlemeye geldi. Oda sahada iyi bir performans gösterdi. Çalışkan bir futbolcu.

Birçok pozisyonda oynayabiliyor ve atletik. İngiltere Ligi’nde kendine bakarsa iyi bir performans gösterebilir.

Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü İsmail Kartal’a gelecek olursak. Kendisi çok başarısız, yetersiz ve futbol bilgisi zayıf bir teknik direktör.

Yaptığı değişikliklerin zamanlamaları yanlış. Doğru oyuncuları doğru zamanda sahaya süremiyor. Performansa göre değil oyuncunun ismine göre forma veriyor.

Ali Koç’un en büyük hatası İsmail Kartal’ı getirip Jorge Jesus’u kovması 1 sene sonra da Jesus’u kovup İsmail’i getirmesi.

Ali Koç’un yaptığı bu hareket tamamen vizyonsuzluk….

Dün oynanan maçın kaybedeni Fenerbahçe değil Fenerbahçe taraftarı. Binlerce Fenerbahçe taraftarı sahada takımlarına 120 dakika destek oldu.

İsmail Kartal ve Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ve taraftarına yazık etti…..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları