Fatih Portakal canlı yayında tarihi verdi ‘Emekliler sevinçten havalara zıplayacak’

Fatih Portakal canlı yayında tarihi verdi ‘Emekliler sevinçten havalara zıplayacak’
Ünlü gazeteci Fatih Portakal, o tarihte emekli maaşlarına 'kesin' yapacaklar diyerek açıkladı.

Ünlü gazeteci Fatih Portakal canlı yayında maaş zammından mutsuz olan emekliye sevindirici haberi verdi. Portakal, o tarihte emekli maaşlarına 'kesin' yapacaklar diyerek açıkladı.

EN DÜŞÜK AYLIK 10 BİN TL OLMUŞTU

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam oranı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından yaptığı konuşma ile belli olmuştu. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 37,5 oranındaki zammın yanı sıra ek yüzde 5 zam verileceği belirtildi. Bu şekilde zam yüzdesi 42,60 oldu. En düşük emekli aylığı ise 10 bin TL olarak belirlenmişti.

emekli-1.jpg

EMEKLİLER MAAŞ ZAMMINDAN MUTSUZ

En düşük emekli aylıklarının 10 bin TL olması ise pek çok emekli tarafında eleştirilerin odağı oldu. Çoğu emekli sosyal medya hesabından eleştirilerine dile getirdi. Bu konuda uzman isimler ve gazeteciler ise gündemde tutmaya devam ediyor. Bunlardan biri ise gazeteci Fatih Portakal oldu.

PORTAKAL: HÜKÜMET HAREKETE GEÇECEK

Sözcü TV’de haber programını sunan Fatih Portakal canlı yayında emeklilere sevindirici haberi açıkladı. Portakal, emeklilere verilen zammın yetersiz olduğunu belirtirken hükümetin seçim öncesinde harekete geçeceğini açıkladı.

fatih-portakal.jpg

"MART AYINDA EKSTRA BİR DÜZENLEME KESİNLİKLE OLABİLİR"

Portakal, emeklinin yapılan zamdan mutsuz olduğunu belirtirken, “Çevremizdeki emeklilere bakınca mutsuz olduklarını görüyorum. Ben bu emeklilere ekstra bir düzenlemenin Mart ayında kesinlikle olabileceğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten mutsuz büyük bir kesim var.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.