Fatih Altaylı’dan ilginç yorum gecikmedi 'Erdoğan noktayı koydu'

Fatih Altaylı’dan ilginç yorum gecikmedi 'Erdoğan noktayı koydu'
Cumhurbaşkanı Erdoğan maliyet hesabı yaparak seyyanen zam kapılarını emeklilere kapatınca Fatih Altaylı ve Fatih Portakal’dan değerlendirmeler gecikmedi.

Seyyanen zam tartışmaları, emekli maaşı zammının belirlenmesinden sonra başlamış, neredeyse her gün konuşulanlar arasına girmişti. Ancak olumlu ya da olumsuz resmi bir açıklama bekleniyordu.

Yüzde 49,25 oranında artan emekli maaşlarının en düşüğü 10 bin TL olurken, 16 milyon emeklinin seyyanen zam beklentisi artmıştı. Özellikle seçim öncesi böyle bir hamlenin gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. ‘Emekliye seyyanen zam gelecek mi’ sorularına cevap geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi ve Erdoğan, seyyanen zam yapılmayacağını söyledi.

Maliyet hesabı yaparak seyyanen zam yapılmasının mümkün olamayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması, iki gazeteci Fatih Altaylı ve Fatih Portakal’ın çarpıcı ve ironi içeren değerlendirmeler yapmalarına neden oldu.

s-e36932dc509304840a200c0494d09bac3074fd9c.webp

NET AÇIKLAMA GELDİ

Seyyanen zam beklentisi olan emekliler için net cevap Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının yeterli olmadığını söyleyen Erdoğan, 16 milyon emekli bulunduğunu ve maaşlarına 7 bin TL daha eklemenin bütçeden yaklaşık 1,9 trilyon liralık kaynağı aktarmak anlamına geldiğini söyledi.

Ayrıca sözlerine devam eden Erdoğan, “Askeriyle, polisiyle, eğitimcisiyle, sağlıkçısıyla velhasıl tüm memuru ve işçisiyle devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz” ifadelerini kullandı.

FATİH ALTAYLI’DAN İRONİ İÇEREN YORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen seyyanen zam açıklamasından sonra Fatih Altaylı, Tansu Çiller hatırlatması yaptı. Altaylı, 1991 ya da 1992 yıllarında Tansu Çiller’in de benzer bir söylemi olduğunu öne sürdü. Dönemin ekonomiden sorumlu bakanı olarak Tansu Çiller’in memur maaş ödeme emrini imzalamadığını, “Maaşları ödersek enflasyona mücadele edemeyiz.’ 6 ay ödemezsek enflasyona mücadele konusunda çok başarılı oluruz” şeklinde konuştuğunu hatırlatan Altaylı, bunun o dönemde pek çok tanığının olduğunu söyledi. Altaylı sözlerine şöyle devam etti:

“Yani kıssadan hisseye bugünkü durum da çok farklı değil. Emeklileri öldürürsek açlıktan enflasyonla mücadelede başarılı olmuş olabiliriz. Memurlara da hiç para vermezlerse, maaş da ödenmezse sonunda sorun çözülür.”

EKONOMİDE EMEKLİLER YÜZDE 30 ERİDİ

Gazeteci Fatih Portakal ise araştırma sonuçlarına bakıldığında AK Parti döneminde emekliler arasında erimenin yüzde 30 oranında olduğunu söyledi.

id.webp

Gazeteci Nuray Babacan’ın haberini canlı yayında aktaran Portakal, yaşlı ve emekli tabanında çözülme olduğunun iddia edildiğini, araştırmaların 65 yaş üstü vatandaşlar üzerinde yüzde 30’luk erime olduğunu gösterdiğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.