Faizsiz 500 bin TL verilecek

Faizsiz 500 bin TL verilecek
Kadın girişimcileri ve kadın istihdamını destelemek amacı ile yeni bir kredi paketi açıklayan Halkbank, faizsiz ve 36 ay taksitle 500 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlayacağını açıkladı.

Sektörün farklı alanlarında söz sahibi kadınların oranının giderek artması kapsamında Halkbank, kadın girişimler için harekete geçti. Halkbank, Kadın Girişimcilere Sıfır Faizli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Kredisi kapsamında destek paketi açıkladı. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 35 yaşını doldurmamış kadın girişimciler için faizsiz ve 36 ay taksitle 500 bin TL’ye kadar kredi verilecek.

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Kadın çalıştıran ve istihdam eden işletmeler de Halkbank’ın bu kredisinden faydalanabilecek. Başvuru tarihi itibari yüzde 50’si kadın olan işletmelere 200 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği sunulurken, bu ölçekte 06-6 ay üzeri işletmelere 300 bin TL’ye kadar kredi verileceği belirtildi. Kredi başvuru şartları, kimlere verileceği, kredinin verilme amacı ile ilgili detaylar da Halkbank’ın resmi internet sitesinde yayınlandı.

İşte kredi özellikleri:

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 35 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 300 bin TL’dir.

En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti 500 bin TL’dir.

Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi girişimcilere azami kredi limiti 500 bin TL’dir.

KREDİDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

“3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamında, kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olanlar.

Ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlar.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitirenler.

KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankamıza sunan, kredi başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlar.

2-002.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.