Evini soyan hırsızı afişlerle teşhir etti

Evini soyan hırsızı afişlerle teşhir etti
Villası soyulan, silahı, laptopları, kol saatleri, paraları gasp edilen gazeteci Dursun Boran evini soymaktan sanık T.B.'nin resmini çekip, çoğalttıktan sonra onun oturduğu mahallede dağıttırdı.

Sanık T. B.’nin İstanbul  K.Çekmece ilçesi Halkalı Mahallesi Çınarlıçeşme sokaktaki evinin de resmini çeken gazeteci Dursun Boran bunları üzerinde "Kamu düzenini bozan bu suç makinası kişi bu evden çıktı!" yazılı afişler haline getirdi. Hazırlattığı afişleri hırsızlık sanığı sabıkalının sokağında dağıtan Dursun Boran

"Demokratik, mağdur protesto hakkımı kullandım. Bu suç makinaları, hanelere tecavüz edenleri İçişleri Bakanlığı da internette resimli, tüm bilgileriyle teşhir etmeli.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, nasıl internet sitesinde bozuk, sahte et, sucuk, yiyecek satanları ifşa ediyorsa, İçişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü de internet sitelerinde bu hırsızları, gaspcıları, kapkaçcıları teşhir ederek bunlara karşı caydırıcılık oluşturmalı" diye konuştu.

HIRSIZLIKTAN 5, UYUŞTURUCUDAN 4 POLİS KAYDI VAR!

İstanbul B.Çekmece Alkent 2000 Mahallesi Çamlıca Bulvarı Dilfeza Sokak’da 3 villa soyan T. B., Halkalı'da asayiş ekiplerince yakalandı. Hırsız nöbetci 6. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Fatma Türker tarafından tutuklandı.

6 Aralık 2013 gecesi derici A. Kadir Uludüz ve yanda ki Serkan Akıncıoğlu’na ait 8 numaralı villayı soyan çok sayıda eşya çalan 19 yaşında T. B. Polislerce Çamlıca Bulvarında bir suç ortağıyla beraber yakalandı.7 Aralık 2013'de B. Çekmece Adliyesine sevk edilen sanık nöbetci mahkekece tutuklandı. Metris Ceza Evine gönderildi. 1,5 ay tutuklu kalan hırsız T. B. 21 Ocak 2014'de tahliye oldu. 5 gün sonra aynı villayı yine soydu.

AYNI VİLLAYI YİNE SOYDU!

Hırsızlıktan 5, Uyuşturucu dan 4 polis kaydı olan T.B. kendinden davacı olan Uludüz’den intikam almak için villasını 27 Ocak 2014 saat 00:50 civarında tekrar soydu. Eşyaları tahrip etti. Hırsız cezaevinden çıktıktan 5 gün sonra yine hırsızlık yaptı.

Aynı hırsız 27 Ocak gecesi Uludüz’ün ve gazeteci Dursun Boran'ın villasına da girip, Boran'ın Taşıma Ruhsatlı tabanca, laptop, ziynet eşyası, kol saatini çaldı. Hırsızlıktan çok sayıda kaydı olan T.B'nin kameralara takılan görüntülerinden yola çıkan asayiş polisleri, kendisine ulaşıp gözaltına aldı. Sanık savcılık sonrasında sevkedildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

MECLİS'İ GÖREVE ÇAĞIRDI

Hırsızlık suçuna müebbet verilmesi için Adalet Bakanlığı ve TBMM Adalet Komisyonunun yeni kanun hazırlamasını isteyen gazeteci Dursun Boran, "TCK'da gerekli düzenleme yapılarak hırsızlık, kapkaç suçlarına çok daha ağır hapis cezası verilmeli" çağrısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.