Evde yapabileceğiniz saç bakım kürleri 'Saçlarınız yumuşacık olacak'

Evde yapabileceğiniz saç bakım kürleri 'Saçlarınız yumuşacık olacak'
Boya, ısı, hava değişiklikleri gibi etmenler saçlarınızı yıpratarak hasar almasına neden olur. Evde yapabileceğiniz doğal maskelerle saçınızı kimyasala maruz bırakmadan harika saçlara sahip olabilirsiniz. İşte detaylar...

Saçlarınız, çevresel etmenlerden ve ısıdan farkında olduğunuzdan daha fazla etkileniyor. Boya işlemleri sonrası yıpranan, boyadan dolayı ağır hasar görmüş saçlara sahipseniz ya da ısıdan gördüğü hasar neticesinde saçınız yavaş uzamaya başladıysa üzülmeyin. Bu bakımlardan sonra eskisi kadar gür ve sağlıklı saçlarınız olacak... İşte detaylar...

60de027d8ba597611251ab81-gorgeous-brunette-woman-brushing-her-healthy-hair-tacguks.jpeg


SAÇ BAKIMININ ADIMLARI NELER?

Saç bakımınızı doğru ürünlerle, doğru bir biçimde yapmak için uygulamanız gereken bazı adımlar bulunuyor.


DOĞRU BAKIM NASIL YAPILIR?;

Saç tipinizi (yağlı, kuru, normal, ince telli, kalın telli) belirleyin.
Saç problemlerinizi (kepek, kırıklar, matlık) belirleyin.


Doğru Şampuan ve Saç Kremi Seçimi:

Saç tipinize uygun kaliteli bir şampuan ve saç kremi seçin.
Örneğin, kuru saçlar için nemlendirici, ince telli saçlar için hacim arttırıcı ürünler tercih edilebilir. Saçlarınızı yıkarken çok sıcak su kullanmaktan kaçının; sıcak su saç derisini kurutabilir. Ilıman su, saç tellerinin sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra nazikçe havluyla kurulayın. Saç tellerini çekmekten kaçının.

evalectric-how-to-safely-detangle-your-hair-mask.jpg

Isıya Karşı Koruma:

Sık sık saç kurutma makinesi, düzleştirici veya maşa kullanıyorsanız, ısıya karşı koruyucu ürünler kullanın.

Doğal bakım uygulayın

Argan yağı, hindistancevizi yağı gibi doğal yağlar saçları besleyebilir. Ancak bu yağları kullanırken miktarı kontrol etmek önemlidir. Saç bakımı, saç dökülmesini önleyen ve saçlarınızın daha sağlıklı ve gür olmasını sağlayan faktörlerden biridir.

Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve biberiye yağını karıştırarak saç derinize masaj yaparak haftada bir o şekilde uyuyabilirsiniz. Saçlarınızın kırıklarını onararak, hızlı uzamasını sağlayacaktır.

Bal-Yumurta Maskesi
Malzemeler; 1 yemek kaşığı bal, 1 yumurta, 4 yemek kaşığı elma sirkesi

Yapılışı: Yumurtayı güzelce çırpın ve üzerine sirkeyi ekleyin. Ardından balı da ilave ederek karıştırın ve nemli saçınıza sürün. 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Yağ-Bal Maskesi


Malzemeler; 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal, 1 yumurta, 1 B vitamini kapsülü (isteğe göre)

Yapılışı: Önce yumurtayı çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Nemlendirdiğiniz saçınızı fırça yardımıyla uygulayın 30 dakika bekletip durulayın.

İnce-Seyrek Saçlar İçin Maske
Malzemeler; 2 adet muz, 2 yumurta sarısı, 2-3 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 fincan saç kremi

Yapılışı: Muzu çatal yardımıyla ezin. Diğer malzemeleri ekleyerek püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımızı saçınıza yedirerek uygulayın. 20 dakika bekletip soğuk su ile durulayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.