Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Kasım evde bakım parası yattı mı?

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Kasım evde bakım parası yattı mı?
Hasta, yaşlı ve muhtaç kişilere verilen evde bakım maaşı hakkında detaylar merak ediliyor. İnternet kullanıcıları, evde bakım maaşı ne zaman yatacak diye sorgulamaya başladı. Peki, kasım ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Her ay belirli bir tarihte evde bakım maaşları hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım parası, il il hesaplara geçiyor. Bu sebeple internet kullanıcıları tarafından kasım evde bakım maaşı yatan iller sorgulanmaya başladı. Ödemeler yapıldı mı? O halde konuyla ilgili detayları verelim.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK? HESAPLARA GEÇTİ Mİ?

Hasta ve yaşlı kişilerin bakımının evde sağlanması için, bakım verenlere verilen bir ödenek olan evde bakım maaşı, kasım ayında henüz hesaplara geçmeye başlamadı. Ancak internet kullanıcıları evde bakım maaşı ne zaman yatacak diye sorgulamayı sürdürüyor. O halde maaşların ne zaman yatacağından da bahsetmek gerekiyor.

p111.jpg

Geçtiğimiz ayın 14’ünde hesaplara yatmaya başlayan evde bakım parası, henüz hesaplara geçmedi ancak 13 Kasım ya da 16 Kasım tarihlerinde yatırılacağı düşünülüyor. Kasım evde bakım maaşı yatan iller yakında belli olacak.

KASIM EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Temmuz ayında gerçekleşen zamlar sonrasında memur maaşları ve emekli memur aylıkları yüzde 17,55 oranında artarken, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında artış gösterdi. Evde bakım maaşı ödemeleri de bu zamla birlikte 5.098 TL oldu.

p55.jpg

Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte, 6 aylık enflasyon farkı netleşecek. Buna göre, Ocak 2024'te açıklanacak veriler doğrultusunda evde bakım maaşının 7.157 TL'yi aşması öngörülüyor.

EVDE BAKIM MAAŞLARI NASIL SORGULANIR?

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.

Sisteme kayıtlı kişiler şifreleriyle ve TC kimlik numaralarıyla sorgulama yapabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.