Ev sahibi ve kiracı arasında sular durulmuyor 'Kira bedelleri arşa çıktı

Ev sahibi ve kiracı arasında sular durulmuyor 'Kira bedelleri arşa çıktı
Son yıllarda konutlarla ilgili yaşanan sorunlar, vatandaşların en sık mağdur olduğu konulardan biri haline geldi.

Posta'dan Ömer Faruk Ekinci'nin haberine göre, Kira bedellerinin artmasıyla birlikte, eski kiracılar ev sahipleri tarafından çıkarılmaya çalışıyor.

Diğer yandan, ev sahibi olmak isteyen kişiler bile ihtiyaçları olmasına rağmen seneler sonra kendi evlerine girebiliyorlar. Tahliye davaları süreci genellikle 1 yıl kadar sürerken, şubat ayının başında rekor sürede sonuçlanan bir dava yaşanıyor. Avukat ve arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, bu ilginç dava sürecinin ayrıntılarını paylaştı.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083424.png

Kira fiyatlarındaki hızlı artış, ev sahipleri ile kiracılar arasında gerilimi artırdı. Kiralara gelen yüzde 25'lik artış, ev sahiplerini kiracıları evden çıkarmaya yönlendirdi. Bazı kiracıların absürt istekleri nedeniyle anlaşma sağlanamadığı durumlarda, ev sahipleri adliyeye başvuruyor. Son birkaç yılda, İstanbul'da dahil olmak üzere, ev tahliye davaları genellikle 2 celsede çözülürken, süreç ortalama olarak 12 ila 15 ay arasında değişmektedir. Ancak, yeni açılan mahkemelerle birlikte, bu sürelerin kısalması bekleniyor.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083502.pngGeçtiğimiz haftalarda ise tahmin edilenden çok daha kısa sürede sonuçlanan bir dava yaşanıyor. Kira ödemesini geciktiren bir kiracının başlattığı icra takibi sonrasında kiracı, belirtilen süreler içinde itiraz etmemiş ve herhangi bir ödeme yapılmamış. Bu durum üzerine ev sahibi tahliye talepli icra takibi başlattı. Kiracı, belirtilen süre içinde ödemelerini yapmış ancak sonrasında icra takibine itiraz etti. Mahkeme, belirtilen süre içinde itiraz edilmediği için kararın kesinleşeceğine hükmetti.

Bu davanın görüldüğü mahkemenin yeni açılmış bir mahkeme olması ve iş yoğunluğunun az olması, sürecin hızlanmasına yardımcı oldu. Avukat Karlıdağ, yeni mahkemelerin sayısının artmasıyla birlikte, benzer davaların sürelerinin kısalacağını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.