Ev sahibi hangi nedenlerle evden çıkartabilir

Ev sahibi hangi nedenlerle evden çıkartabilir
Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi evden çıkarabilir mi? Kiracının bu durumda hakları neler?

Kiracıların aklını karıştıran emin olmak istedikleri bir çok soru mevcut. Kiracılar hukuki haklarını korumak için almaları gereken önlemleri merak ediyor ve emin olmak istiyor. En çok merak edilen konu olan kiralanan mülkteki hukuki haklarımızı nasıl korumalıyız ve kira sözleşmesinin önemi nedir sorularını detaylı bir şekilde araştırdık. Kira sözleşmeniz olmadığında karşılaşacağınız problemler nelerdir? detaylar haberimizde.

49620.jpg

EV SAHİBİ VE KİRACILAR KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Artan kira fiyatları dur durak bilmiyor. Durum böyle olunca ev sahipleri ve kiracılar sıklıkla karşı karşıya geliyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan problemler ekonominin kötüye doğru gitmesiyle çok daha fazla artış göstermekte. Bu artışa dur diyebilmek için yasal haklarımızı çok daha iyi bir şekilde bilmeliyiz.

Kira sözleşmelerinin yapılması hem kiracılar hem de ev sahipleri için büyük önem arz etmekte. Kişiler arasında yapılan kiralama işleminin hukuki geçerliliğini sağlamak ileride taraflar arasında yaşanacak problemleri kolay bir şekilde çözecektir.

1981768-sawa.jpg

Peki ya kira sözleşmesi yoksa ev sahibi evden çıkarabilir mi konusuna değinecek olursak bunu detaylı bir şekilde konuşmamız gerekir. Kira ödeme dekontları, su, elektrik, doğalgaz abonelikleri, eve zarar verilmemiş olması gibi birçok durum ev sahibinin haklarını kısıtlayabilmekte ve kiracıya hak vermekte.

EV SAHİBİ KİRACIYI HANGİ NEDENLERLE EVDEN ÇIKARTABİLİR?

Kira sözleşmeleri genellikle 1 yıllık yapılan ve kiracı ile ev sahibi arasındaki hukuki hakları belirleyen sözleşmedir. Eğer bir evi kiralarken kira sözleşmesi yapmadıysanız ve kira sözleşmeniz yoksa ev sahibiniz sizi evden çıkarabilir mi konusuna şöyle değinmeliyiz.

Eğer kira sözleşmeniz yoksa ancak düzenli olarak kira ödüyorsanız, evin elektrik, su, doğalgaz abonelikleri sizin üzerinizeyse o evde kiracı olduğunuzu yasal olarak kanıtlayabilirsiniz. Bu durumda 1 yıllık kira sözleşmeniz olmasa da aynı hukuki haklar sizin içinde geçerli olmaktadır.

36374.jpg

KİRA SÖZLEŞMESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Kira sözleşmesi yapmayı kesinlikle unutmamalıyız. Kira sözleşmeleri yaparken hazırladığınız metinde haklarınızın korunduğuna dikkat etmelisiniz. Kira sözleşmesi yaparken bir avukattan hukuki bir gözle sözleşmeye bakmasını isteyebilirsiniz.

Ayrıca kira sözleşmeniz bittiğinde sözleşmeyi devam ettirip ettirmemek yine kiracının elinde bulunan bir haktır. Ev sahibinin sizi evden çıkarabilmesi için birkaç yol bulunmakta ancak bu yolların çoğu zor yollardır. Bu sebeple kesinlikle kira sözleşmenizi yapmayı unutmayın!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.