Ermenistan maçı sonrası dikkat çeken karar: Yıldız isimler kadrodan çıkarıldı!

Ermenistan maçı sonrası dikkat çeken karar: Yıldız isimler kadrodan çıkarıldı!
A Milli Futbol Takımı'nın Belçika'nın Genk şehrinde 12 Eylül Salı günü Japonya ile oynayacağı özel maç öncesi aday kadrosunda değişikliğe gitti.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, "Kerem Aktürkoğlu dün oynanan Ermenistan karşılaşmasında boyun ve göğüs travması geçirmesi, Abdülkerim Bardakcı ise hamileliğinin son döneminde olan eşinin yanında bulunması için kendisine izin verilmesi sebebiyle aday kadrodan çıkarıldı." ifadeleri yer aldı.

648-001.jpg

STEFAN KUNTZ'UN AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu beşinci hafta maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kaldıkları maça ilişkin, "Şans eseri değil, hak ettiğimiz bir beraberliği elde ettik. Elbette memnun değiliz. Bugün o adımı atamadığımızdan, 3 puanı alamadığımız için biz de üzgünüz." dedi.

Kuntz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, milli takımın performansının eleştirilmesiyle ilgili soru üzerine, "Neyi eleştiriyorlar? Yaklaşık 8-10 pozisyona girdik. Onları gole çeviremedik. Onlar mı mesela?" dedi.

1-003.jpg

Ermenistan maçının beraber bitmesini değerlendiren Kuntz, "İlk devrede oynamak istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. Birçok pozisyona girdik. İlk devredeki pozisyonları gol yapamadık. İlk devrede eleştirebileceğim konu, o pozisyonları gol yapamamamız." ifadelerini kullandı.

Stefan Kuntz, ikinci devrede daha hızlı oynayabilecekleri, geçişleri daha hızlı yapabileceklerini ve top kaybı yapmamaları gerektiğini söylediğini anlatarak, şöyle devam etti:

"İkinci devreye başladığımızda konsantrasyonumuz düştü. Aynı zamanda uyanıklık konusunda da zafiyet yaşadık. Böylelikle birçok hata yaptık. Golü yemeden önce de yaptık. Hataları görmüş oldunuz. Aynı zamanda oyuncular oyunu çevirmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Onları bu konuda eleştiremem. Oyuncu değişiklikleri de oyuna pozitif yansıdı ve oyunu canlandırdı. Şans eseri değil, hak ettiğimiz bir beraberliği elde ettik. Elbette memnun değiliz. Bugün o adımı atamadığımızdan, 3 puanı alamadığımız için biz de üzgünüz. Bunun açık ve net şekilde analizi ve öz eleştirisini yapacağız. Ekim ayındaki maçlarda hem Hırvatistan ve hem de Letonya da işi bitirmeye çalışacağız."

Rıdvan Yılmaz'ın hatırlatılarak milli takımdaki oyuncu tercihleriyle ilgili soruyu yanıtlayan Kuntz, şunları söyledi:

"İstikrar konusunda davet etmeyip de davet edebileceğimiz kimler olabilirdi? Rıdvan, şu anda Glasgow Rangers'da bir kere kadroya girmedi. Sonuçta sizin verdiğiniz örnek önce sorduğunuz sorunun tezatı oldu. Çünkü, Rıdvan hiç kadroya giremeyen bir oyuncuyken siz aslında istikrar istediniz."

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un açıklamaları sosyal medya da gündem olurken, birçok kişi istifa çağrısında bulundu.

aa-20230908-32106466-32106460-turkiye-ermenistan.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.