Erasmus öğrencilere farklı deneyim kazandırıyor

Erasmus öğrencilere farklı deneyim kazandırıyor
Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Prof. Dr. Ayfer Gedikli, öğrencilerinin farklı ülkelerde deneyim kazanmaları için büyük emek harcadığını söyledi.

Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Erasmus bilgilendirme toplantısı İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Uluslararası Ofis Koordinatörü Prof. Dr. Ayfer Gedikli, Düzce Üniversitesi’nin öğrencilerinin farklı ülkelerde deneyim kazanmaları için büyük emek harcadığını vurguladı. Erasmus Değişim Programı ve Staj Hareketliliği ile öğrencilerin farklı kültürleri görmelerinin onları bir adım öne çıkaracağını belirten Prof. Dr. Gedikli, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü Öğretim Görevlisi Beyza Şahin, Erasmus Değişim Programı, başvuru şartları, yabancı dil sınavı, hibe miktarları ve staj hareketliliği gibi konularda bilgiler paylaştı. Düzce Üniversitesi’nin 23 farklı ülke ve 105 üniversite ile anlaşması bulunduğunu belirten Beyza Şahin, Erasmus programına ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurabileceğini sözlerine ekledi.

Hayat Çulcu ise Erasmus programının uluslararası bir eğitim olanağı sunduğunu ifade ederek, programın; uluslararası iş birliğini artırma, akademik ve gençlik değişim programlarını uygulama, staj, iş ve spor alanlarında iş birliğini geliştirme, farklı kültürler tanıma, yabancı dilde eğitim alma ve özgüven kazanma noktasında büyük faydaları olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.