En riskli illeri biliyoruz Peki depremde en güvenli iller hangileri

En riskli illeri biliyoruz Peki depremde en güvenli iller hangileri
Türkiye'nin tamamı deprem bölgesi... Ancak bazı iller yüksek risk içeriyor. İstanbul depreminden kaçmak için taşınmayı düşünüyorsanız hangi illerin daha güvenli olduğunu bilmeniz gerekiyor. İşte deprem için en güvenli iller...

Deprem uzmanları sık sık yaptıkları açıklamalar ile vatandaşları başta İstanbul olmak üzere riskli il ve bölgeler hakkında uyarıyor. Jeoloji mühendisi Fahri Çelik bu kez güvenli illeri sıraladı.

deprem.jpg

DEPREMDE EN RİSKLİ İLLER HANGİLERİ?

Deprem risk sıralamasında ilk sırada İstanbul ve Marmara Bölgesi var.

depremaa3.jpg

Türkiye'nin pek çok şehri aktif fay hatları üzerinde ve etrafında yer alırken deprem riski yüksek iller arasında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir ilk sırada geliyor.

depremharitasi.jpg

Özellikle de İstanbul'da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ'da deprem riski yüksek olan iller arasında yer alıyor.

depremaa2.jpg

DEPREMDE EN GÜVENLİ İLLER HANGİLERİ?

Deprem değerlendirmesinde bulunan Fahri Çelik'ten çok önemli bir açıklama geldi. Fatih Çelik depreme karşı en güvenli sayılabilecek il ve bölgeleri sıralardı.

En Güvenli İller:

İLK SIRDA GÜMÜŞHANE VAR :

Jeoloji mühendisi Fahri Çelik Gümüşhane'nin konumu nedeni ile depreme karşı dirençli olduğunu söyledi.

TRABZON

Gümüşhane'nin ardından depremde güvenli iller arasında ikinci sırada Trabzon geliyor. Coğrafi yapısı nedeni ile Trabzon'da sağlam bir zemin bulunuyor.

RİZE

Trabzon'un takibinde Rize, Karadeniz bölgesinde güvenli iller arasında bulunuyor. Karadeniz'de birbirini takip eden sırada bulunan iller güvenli zeminler üzerine kurulu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.