Emniyette skandal olay: Polis ilişkiye giren iki erkekten rüşvet istedi

Emniyette skandal olay: Polis ilişkiye giren iki erkekten rüşvet istedi
Pandemi döneminde devriye ederken aracın içinde ilişkiye giren erkeklerden işlem yapmamak için rüşvet alan polislere hapis cezası verildi.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 2021'de yaşanan olayda, devriye ekipler amirliğine bağlı çalışan polis memurları Mazlum K. ile Ahmet Y., pandemi nedeniyle devriyede oldukları sırasında park halindeki bir aracın yanına yanaştı.

20 BİN TL İSTEDİLER

Aracın içine bakan polisler, iki erkeğin cinsel ilişkiye girdiğini fark etti. Kimlik kontrolü yapan polisler iki kişiye, sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri nedeniyle herhangi bir idari para cezası kesmedi. Ancak polisler, "Cinsel ilişkiye girdiğiniz için işlem yapacağız" diyerek ekip aracına binmelerini istedi.

İki kişi, ekip aracına bindirildi. Bu sırada polisler, bu kişilerden yaşadıkları ilişkiyi anlatmalarını istedi, anlatılanları da polis Ahmet Y. kayda aldı. İki kişi, kendilerine ceza kesilmemesini isteyince polisler 20 bin TL vermeleri halinde herhangi bir işlem yapmayacaklarını söyledi.

RÜŞVET PAZARLIĞI KAYDA ALINDI

Polis Rüşvet isterken iki kişiden biri ses kaydı aldı ve 20 bin TL üzerinde anlaştılar. Bin lirasını o an verip geri kalan parayı ertesi gün vermek için konuşan taraflar sonrasında oradan ayrılıp evlerine gitti.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Ancak ertesi gün karakola giden iki kişi, polislerin kendilerinden rüşvet istediğini anlattı. Karakol polisi durumu savcıya bildirdi ve Polisleri parayı alırken suç üstü yakalandı. Sonrasında polisler rüşvet alan Mazlum K. ile Ahmet Y.'yi gözaltına aldı.

HAPİS CEZASI ALDILAR

Yargılama aşamasında suçlamaları kabul etmeyen iki polise "rüşvet almaktan" 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Yerel mahkeme kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 13. Ceza Dairesi, yerel mahkeme kararını onadı ve karar kesinleşti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.