Emeklilerin maaş sistemi değişiyor ‘Hükümetin gizli planı ortaya çıktı’

Emeklilerin maaş sistemi değişiyor ‘Hükümetin gizli planı ortaya çıktı’
Emekliler ile ilgili hükümetin masasında yer alan plan ortaya çıktı. Emeklilerin maaş sisteminde değişiklik bekleniyor.

Emekliler yapılan zamların ardından geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Emekli maaşlarına yapılan yüzde 49,25 zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseldi.

Yapılan zam emeklinin derdine derman olmazken, yüksek enflasyon nedeniyle zamlı maaşlar günden güne eriyor.

63ea0f5817aca913603f4bf3.webp

NİSAN DA MECLİS’E GELMESİ BEKLENİYOR

Emeklileri üzecek bir haberde bayram ikramiyesinden geldi. Maaş zammının ardından ikramiyelere büyük zam bekleyen emekliler istedikleri ücreti alamadı.

2 bin TL olan bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL’ye çıkartıldı. Emeklilerin tepkisini toplayan bu artışın arkasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yılın emeklilerin yılı olacağını ifade etmişti.

17975968-728xauto.webp

Emeklilerle ilgili ise hükümetin bir takım çalışmalar gerçekleştirdiğini ve bu çalışmaların Nisan ayında Meclis’e gelmesi beklendiği aktarıldı.

EMEKLİLERİN MAAŞ SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Meclise gelmesi beklenen çalışmalarla ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Emeklilere tatil, fatura, ulaşım gibi konularda indirim ve kolaylık sağlayacak düzenleme de maaşlarla ilgili de hükümetin çalışması olduğu öğrenildi.

aau-ldc7ae-adyz-bkylg.webp

Sabah Gazetesinden Faruk Erdem’in haberine göre, Bu kapsamda emekliler için uygulanan taban maaştaki seyyanen destekler önümüzdeki dönem için yeniden belirleneceği belirtilirken, bu artışın Temmuz'dan önce yapılması gündemde yer alıyor.

Öte yandan kök maaş düzenlemesi için seyyanen artış ve emekli aylık hesaplama sisteminde değişiklik de hükümetin masada çalıştığı konular arasında olduğu belirtildi.

x9hm4ms0-uadpncrjjnl9a.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.