Emekli zammı için tarih belli oldu

Emekli zammı için tarih belli oldu
Katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli maaşlarında iyileştirmeye gidilecek mi? Sorusuna cevap verdi. İşte ayrıntılar…

Herkesin merakla beklediği emekli maaşı artışı konusunda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında ardı ardına açıklamalar yaptı.

whatsapp-image-2023-09-11-at-16-21-21.jpegVatandaşlarını enflasyona ezdirmeyeceklerini belirten Şimşek, "Önümüzdeki dönemde çalışanlarımızın, alın gücünü artırmanın tek yolu enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmektir. Olmazsa olmaz ön koşul fiyat istikrarıdır." İfadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Şimşek; “Memurlarla müzakereler yapıldı, işçilerimizle de yılın başında anlaşma sağlandı. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var. En düşük maaş alan emeklilerimizin durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu o çalışmaları yapıyoruz. O konuda çok netiz.

ekran-alintisi9.jpgÇalışanımızın yanındayız, çalışanlarımız çok değerli. Emeklilerimiz çok değerli ama ülkenin imkanları çerçevesinde hareket etmemiz lazım. Zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi, eminim 86 milyonun tamamı istiyor.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.