Canan Karatay dünyanın en sağlıklı besinini açıkladı

Canan Karatay dünyanın en sağlıklı besinini açıkladı
Açıklamalarıyla gündemde yer alan Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceğini açıkladı.

Sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrı, sağlıklı beslenmekten geçer. Bu nedenle hem sağlığımızı korumak hem de uzun yıllarca sağlıklı yaşamak adına şifalı besinler tüketmemiz önem taşır. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenmeyi hedefleyen Canan Karatay, insan sağlığına iyi gelecek önemli açıklamalarda bulundu.

thumbs-b-c-3e08070b5163426d5231ad7fbda2353f.jpg

Katıldığı bir programda dünyanın en sağlıklı yiyeceğini açıklayan Karatay, bu besinin her derde deva olduğunu söyledi.

Canan Karatay, bir programda yaptığı açıklamaya göre lahana, dünyanın en sağlıklı besinleri arasında yerini alıyor. Karatay özellikle kış aylarında bol bol lahana tüketmeyi ve hatta çorbasını içmeyi üstüne basa basa önerdi. Kışın lahana tüketmek sizi hastalıklardan korur ve hastalanma riskini azaltır.

1597680.webp

KANSERİ ÖNLÜYOR

Lahananın her türlü şekilde tüketilebileceğini söyleyen Karatay, özellikle lahana turşusunun tüketimine dikkat çekti.beyaz-lahana-tursusu-7928-1.jpg

Ev yapımı lahana turşusunun içinde bol miktarda probiyotik bulunur. Bunlar da bağırsak sağlığımız için etkindir. Karatay’a göre lahana; kanseri önler, kalp hastalıklarını azaltır, karaciğer yağlanmasını engeller, şekeri kontrol altına alır ve Alzheimer riskini azaltır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.