Emekli öğretim üyesi Yıldız Dağı’nda kayboldu

Emekli öğretim üyesi Yıldız Dağı’nda kayboldu
Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı dağ tırmanışı sonucu kaybolan 79 yaşındaki emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar için arama çalışması sürüyor.

Uzun yıllar boyunca Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğretim üyesi görevinde bulunan 79 yaşındaki Mustafa Taşpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Bu etkinlikler çerçevesinde bir dağcı grubuyla birlikte Mersin'in Toroslar ilçesindeki 3 bin 150 rakımlı Yıldız Dağı'na çıkan Taşpınar, dönüş yolunda kayboldu.

Tırtar Mahallesi Cocak Deresi mevkisinde kaybolan Taşpınar için dağcı arkadaşları jandarmaya ihbarda bulundu. Bunun üzerine Taşpınar'ın bulunması adına çalışma başlatıldı.

662a2d4aae72fc9c747fd93c.webp

HAVA KARARINCA ARA VERİLDİ

AFAD ve AKUT Mersin personelinin de katıldığı arama çalışmaları çerçevesinde dron kullanılmasının yanı sıra jandarma iz takip köpeği de aramalara katıldı. Geç saatlere kadar süren arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine olumsuz hava şartları ve havanın kararması da arama çalışmalarını zorlayınca, ekipler bir süre ara verme kararı aldı. Ardından sabah saatlerinde arama çalışmalar tekrar başlatıldı.

662a2d4aae72fc9c747fd933.webp

UZUN YILLARDIR DAĞCILIK YAPMIŞ

Emekli Öğretim Üyesi Mustafa Taşpınar'ın, Konya'daki dağcılık kulüpleriyle sık sık tırmanışlara katıldığı öğrenilirken, geçen yıl da 29 Ekim'de Konya’nın Meram ilçesindeki 2 bin 53 metrelik Loras Dağı ile 2 bin 10 metrelik Ağlayan Çal Dağı, 2 bin 481 metrelik Karaman'daki Hacıbaba Dağı da dahil olmak üzere zorlu koşullara sahip dağlara tırmandığı bilgisi edinildi.

Takviye ekiplerin de gelmesiyle geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.