Ekonomi Bakanı Zeybekci Almanya'da konuştu

Ekonomi Bakanı Zeybekci Almanya'da konuştu
Türkiye ile Almanya arasında krize neden olan konuşma yasağında sıcak bir gelişme yaşandı. Ekonomi Bakanı Zeybekçi verilen izin sonrası Almanya'ya giderek gurbetçi vatandaşlara "evet" propagandası yaptı.

Almanya Zeybekçi'ye izin verdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Milyonlarca kardeşimizin vatan olarak gördüğü Almanya'yı biz de dostevi olarak görüyoruz ve ki bugün değerli Alman meslektaşımızla da görüştük, onun da size selamlarını aldık." dedi.

Zeybekci, Almanya'nın Leverkusen kentinde, Avrupa Denizlililer Derneği ve TRT tarafından hazırlanan "Özay Gönlüm'ü Anma Programı"na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Zeybekci, Özay Gönlüm'ü anma etkinliklerinin belediye başkanlığı yaptığı dönemde başladığını belirterek, "Belediye başkanlığı dönemimde Özay Gönlüm'ü anma etkinlikleri bize nasip oldu, ilk o dönemde başladı. Ben büyük üstada, Denizlimizin temsilinde bir marka olan, ortak bir değerimiz olan merhum Özay Gönlüm'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Allah onu sevdikleriyle ve hemşehrileriyle cennetinde kavuştursun." diye konuştu.

Alman Meslektaşlarımızın da sizlere selamı var

Nihat Zeybekci, Almanya ziyaretiyle ilgili bazı spekülasyonlar ortaya atıldığına dikkati çekerek, "Buraya gelişimizle ilgili muhtelif spekülasyonlar duymuşsunuzdur. Yunus Emre'nin söylediği güzel bir söz vardır; 'Ben gelmedim davi için, benim işim sevi için'. Dostun evi gönüllerdir. Biz gönüller yapmaya geldik. Milyonlarca kardeşimizin vatan olarak gördüğü Almanya'yı biz de dostevi olarak görüyoruz ve ki bugün değerli Alman meslektaşımızla da görüştük, onun da size selamlarını aldık. İnşallah sizlere sağlıkla, mutlulukla, huzurla burada yaşamanızı temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

zeybekci-almanya-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.