Ek MTV Anayasa Mahkemesinde iptal edilecek mi? Fatih Altaylı açıklamalarda bulundu

Ek MTV Anayasa Mahkemesinde iptal edilecek mi? Fatih Altaylı açıklamalarda bulundu
Ek MTV Anayasa Mahkemesinde iptal edilecek mi? Karar hangi tarihte verilecek? Gazeteci Fatih Altaylı konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları...

Anayasa mahkemesi, düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvurunun ilk incelemesini yaparak, dosyayı esastan görüşme kararı almıştı.

Başvuru, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunda, 28 Eylül Perşembe günü karara bağlanacak.

7456 sayılı 6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talep edilmişti.

Anayasa Mahkemesi, 26 Temmuz 2023’teki gündem toplantısında, başvurunun incelemesini yapmış, yürürlüğü durdurma talebinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına hükmetmişti.

Gazeteci Fatih Altaylı ek MTV'nin 28 Eylül'de AYM tarafından iptal edileceğini dile getirdi.

Altaylı, "Önümüzdeki hafta 28 Eylül günü, bu vergiye yapılan itiraz Anayasa Mahkemesi’nin gündemine gelecek. Eğer Türkiye’de hâlâ bir Anayasa ve hâlâ o Anayasaya bir saygı var ise iptal edilecek. Böylece Kasım sonuna kadar ödemeniz gereken ikinci taksiti ödemek zorunda kalmayacaksınız." İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.