Ehliyet sahipleri dikkat: Bunu yapmayana 4 bin 64 lira ceza var

Ehliyet  sahipleri  dikkat: Bunu yapmayana 4 bin 64 lira ceza var
İçişleri Bakanlığı, vatandaşları ehliyet yenileme süresi hakkında uyardı. Ehliyet yenileme için son tarihi açıklayan Bakanlık, yenileme yapmayanlara 4 bin 64 lira ceza kesileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için talimatı 31 Aralık 2022'ye kadar uzatmıştı. Bakanlığın açıklamasının ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açıklama yaparak, sürenin 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldığını duyurmuştu.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye ve dünyada etkili olan salgın nedeniyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri için nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 2022'den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı belirtildi. Böylece, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son gün tarihi 31 Aralık 2022'den 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmış oldu." İfadeleri kullanılmıştı.

4 BİN 64 LİRA CEZA UYGULANACAK

Ehliyet sahipleri, 31 Aralık 2024’e kadar ehliyetlerini yenilemezlerse, trafik uygulamalarında eski tip ehliyet kullandıkları tespit edildiğinde 4 bin 64 lira ceza uygulanacak.

Ehliyet yenileme işlemi için randevu almak için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi veya ALO 199 hattı kullanılabilecek. Gerekli belgeler ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler, işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyetle değiştirecek sürücüler toplamda 15 TL ödeyecekler.

YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Ehliyet sahiplerinin, kimlik belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, 1 adet biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan ve adli sicil belgesini (elektronik ortamda sistemden kontrol edilebilir veya e-Devlet üzerinden temin edilebilir) hazır bulundurmaları gerekecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.