EGM duyurdu: 1297 kişinin kimlikleri tespit edilemedi

EGM duyurdu: 1297 kişinin kimlikleri tespit edilemedi
Toplam 10 kentte büyük yıkımlara sahne olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, enkazdan çıkarılan kişilerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 1297 kişinin kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkez üssü olmak üzere 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkımlara neden oldu. Deprem felaketinde can kaybı son belirlemelere göre 50 bin 96, yaralı sayısının ise 107 bin 204 olduğu bildirildi. 

Enkazdan hayatını kaybetmiş olarak çıkarılan kişiler parmak izi alınıp kimlik tespiti yapılarak ailelerine teslim ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü''nden konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

3 bin 775 kişinin cenazesinin sadece parmak iziyle tespit edildiğini bildiren EGM Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Vedat Mercan, henüz kimliklendirilemeyen bin 297 kişinin olduğunu açıkladı.

Haber Global''de yer alan habere göre; Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkımlara yol açan depremlerin sonuçlarının bütün yönleriyle araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı.

“KİMLİKLENDİREMEDİĞİMİZ BİN 297 VATANDAŞIMIZ VAR”

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Vedat Mercan, "3 bin 755 cenazenin sadece parmak iziyle tespit edilmesi sağlanmıştır. Halen DNA örneği aldığımız, mezarlarını bildiğimiz ancak kimliklendiremediğimiz bin 297 vatandaşımız var, çalışmalar devam etmekte" ifadelerini kullandı.

Rönesans Rezidans''ın sahibi kaçtığı Karadağ’da da inşaat yaptığı ortaya çıktı.

Mercan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlarında bakım ve gözetim altında 39 çocuk ve Sağlık Bakanlığı kurumlarında tedavisi devam eden 33 çocuk ve iki yetişkinin kimlik tespit çalışmasının devam ettiğini bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.