Düzce'de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: 1'i ağır 22 yaralı

Düzce'de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi: 1'i ağır 22 yaralı
Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde, 6.81 derinliğinde deprem meydana geldi. Aynı bölgede saat 04.30'da 4,7 büyüklüğünde artçı bir deprem daha meydana geldi. Birçok ilde şiddetli şekilde hissedilen depremin deriliği 6.81 kilometre olarak açıklandı.

Düzce''nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08''de İstanbul ve Ankara''da da hissedilen 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta İstanbul olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi. Depreme ilişkin CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, "Şu ana kadar Gölyaka''da tarafımıza ulaşmış bir can kaybı yok. Taramalar yapıldı, olumsuz bir bilgi henüz yok. Artçılar devam ediyor" ifadelerini kullandı. AFAD, deprem sonrası meydana gelen elektrik kesintisinin kontrol amaçlı olduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, panik ve yüksekten atlama sebebiyle 22 kişinin yaralandığını açıkladı.
AFAD''dan alınan bilgiye göre, saat 04.08''de merkez üssü Düzce''nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

DEPREM BİR ÇOK İLDE ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ
Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

ART ARDA ARTÇI DEPREMLER
Saat 04.08’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra Düzce’nin Çilimli ilçesinde saat 04.30’da 4.7 büyüklüğünde, 8.52 derinliğinde bir deprem daha meydana geldi. Bunun ardından AFAD’dan yapılan bir diğer açıklamada, "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" denildi. 

BAKAN SOYLU: CAN KAYBI YOK
CNN Türk canlı yayınında depreme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hepimize geçmiş olsun. Şu an AFAD Başkanlığı''ndaydız. Bölgelerle kurduğumuz irtibatlarda can kaybı yok. Birkaç yüksekten atlama dışında yaralanma bilgisi de yok.
Bölgelerle kurduğumuz irtibatlarda can kaybı yok. Birkaç ahır yıkılması dışında olumsuz bir durum yok. 112''lerden aldığımız bilgilerde ve ihbarlarda şu ana kadar herhangi olumsuz bir bilgi yok. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazı evlerde eşyaların düşmesi sonucu küçük yaralanmalar söz konusu. Şu ana kadar Gölyaka''da tarafımıza ulaşmış bir can kaybı yok. Taramalar yapıldı, olumsuz bir bilgi henüz yok. Artçılar devam ediyor. Şu ana kadar 21 artçı deprem oldu, en büyüğü 4.2. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA:  1''İ AĞIR 22 YARALIMIZ VAR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM: GELİŞMELERİTAKİP EDİYORUZ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun" ifadelerini kullandı.

DÜZCE VALİSİ: EKİPLER SAHADA
Düzce Valisi Cevdet Atay, Gölyaka merkezli depreme ilişkin henüz kendilerine ulaşan net bir bilgi olmadığını belirterek, ekiplerin sahada çalışmalara başladığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR HABER YOK
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Çok şiddetli hissettik. Şu anda insanlar evlerinin dışında. Biz deprem kuşağında bir şehiriz. Düzce''de depremle ilgili 30 yıla yakın bir zaman geçti. Konutlarımız %80 oranında yenidir. Bütün ekiplerimizle dışarıda olacağız. Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, yıkım, ölüm haberi yok. Ben uykudaydım. Hissettik. Bütün evin dolapları açıldı. Bütün cam eşyalar kırıldı. Depremi bundan 30 yıl önce yaşamış bir şehir olarak biz aslında depreme alışık insanlarız. Son dönemde yeni kuşak buna alışkın değil. İnsanların büyük kısmı dışarıda ve depremden sonra artçı sarsıntılar yaşıyoruz" dedi.

SAKARYA BELEDİYE BAŞKANI: CİDDİ BİR HASAR VE CAN KAYBI YOK
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada "AFAD koordinasyon merkezine doğru gidiyorum. Şu ana kadar ciddi bir hasar ve can kaybı yok. Sakarya''mızda yaşayan bütün hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depreme alışkınız. 99 depreminde de belediye başkanıydım. Depremle yaşayan bir bölgedeyiz. O günden bugüne ciddi tedbirler alındı. Yatay yapılaşmaya gidildi. Biz hazırlıklıyız. Ekiplerimiz hazırlıklı. Devamlı eğitimler görüyoruz. Aman daha dikkatli olalım. Her zaman sizlerle beraberiz" diye konuştu.

İMAMOĞLU: İSTANBUL''DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce depremi sonrası yaptığı açıklamada, "Depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun" dedi.

MANSUR YAVAŞ: KÖTÜ HABER YOK
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara''da da hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara''nın herhangi bir bölgesinden kötü Haber almadık" dedi.

EMNİYET: EKİPLERİMİZ SAHADA
Emniyet Genel Müdürlüğü''nden yapılan açıklamada, Düzce''de meydana gelen deprem sonrası ekiplerin sahada olduğunu belirterek, "Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.