Dünyanın sel felaketleri haritası

Dünyanın sel felaketleri haritası
Türkiye, Yunanistan, Libya... Son 1 haftada yaşanan ve her birinde bilançonun katbekat arttığı sel felaketleri. Uzmanlara göre, başlıca suçlu küresel ısınma yani insanoğlu...

2023'ün eylül ayı, hem Türkiye'de hem de dünyada büyük sel felaketlerinin yaşandığı bir ay olarak kayıtlara geçecek.

5 Eylül'de Türkiye'nin batısında etkili olan sağanak yağışların neden olduğu sellerde 8 kişi yaşamını yitirmiş, 12 kişi de yaralanmıştı.

Türkiye bu felaketin yaralarını sarmaya çalışırken, dünyanın çeşitli bölgelerinden çok daha büyük felaket haberleri geldi.

Yunanistan'da geçen hafta yaşanan sel felaketinde, son açıklamalara göre 12 kişi yaşamını yitirdi. Aynı şekilde selin vurduğu Bulgaristan'da da hayatını kaybedenler oldu.

Ancak en büyük felaket Libya'da yaşandı. Ülkenin doğusunda hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yağış miktarı "40 yılın en yükseği" olarak nitelendirilirken, son bilgilere göre 6 bin can kaybı ve binlerce de kayıp var.

Uzmanlara göre, felaketlerin bu derece büyük olmasında en büyük etken küresel ısınma ve bunun başlıca sorumlusu da insanoğlu. Ancak, dünya bu tür felaketleri ne ilk kez yaşadı ne de son olacak. İşte, insanlık tarihi boyunca yaşanan yıkıcı sel felaketlerinin haritası:

sel-harita-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.